Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Romanii vin acasă de Paste! Cei mai multi, din Marea Britanie si Italia

0 323

Romanii vin acasă de Paste! Sărbătorile Pascale au fost întotdeauna o ocazie ideală pentru românii, care studiază sau muncesc peste hotare, să vină acasă. Concluzie confirmată și de ultimele date înregistrate de Vola.ro.

În 2018 s-a înregistrat o creștere cu 30% a biletelor de avion în perioada Paștelui ce au avut ca destinație finală România, iar procentul se păstrează și în 2019.

Peste 50% dintre românii, care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia. Prețul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din țară variază între 85 euro (Timișoara) și 192 euro (Iași). 

Marea Britanie și Italia, principalele țări-sursă pentru românii care vin acasă de sărbători

Cei mai mulți români care au rezervat bilete prin Vola.ro spre România, pentru perioada Paștelui, au ca țară de proveniență Marea Britanie (peste 26% dintre rezervări), urmată de Italia (16,9%), Germania (12%), Belgia, Franța și Spania (8-9%). 

Cel mai frecventat aeroport – destinație din România este Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, București. Prețul mediu al unui bilet de avion spre București este de 163 euro / persoană. Circa 20% dintre călători vin din Marea Britanie, 12% din Italia, 10% din Franța, 5% din Spania.

Prețul mediu al unui bilet de avion spre Iași este de 192 euro / persoană. Jumătate dintre pasageri vin din Marea Britanie și Belgia. 

Pentru a călători la Cluj, prețul mediu al biletului de avion este de 113 euro. Peste 30% dintre călători vin din Marea Britanie, iar 25% zboară la Cluj de pe Otopeni.

Pentru Bacău, prețul mediu al biletului de avion este de 171 euro (principalul punct de plecare fiind Marea Britanie), iar pentru Timișoara este de 85 euro (Otopeni fiind principalul aeroport sursă). 

Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro.

  • „Neoficial, peste 4 milioane de români locuiesc în afara granițelor țării, cu peste un milion de români înregistrați doar în Spania și Italia și câte 500.000 de români în Marea Britanie, Germania și Franța.
  • Sunt românii care trimit peste 4 miliarde de euro anual acasă, dar cărora puține companii li se adresează. Anul acesta de Paște ne-am propus să ne adresăm lor printr-o campanie intitulată „Hai Acasa”, care a depășit deja un milion de vizualizări.
  • Dincolo de biletele rezervate, colegii noștri din Departamentul de Relații cu Clienții sunt gata să îi asiste non-stop chiar și în perioada sărbătorilor pascale, totul pentru ca drumul lor acasă să fie cât mai facil.”

Bilete mai scumpe în 2019. 180 euro prețul mediu al biletelor de avion în perioada Paștelui, în 2019 

Dacă în anul 2018 românii au plătit în medie 170 de euro pentru un bilet de avion spre destinații externe în perioada Paștelui, în 2019 prețul mediu a crescut la 180 euro.

Principalele destinații sunt orașele europene precum Londra, Paris, Barcelona, Madrid, Roma, Milano. Dar și Grecia prin prisma comunității de creștini ortodocși de acolo.

Au fost înregistrate și rezervări pentru destinații îndepărtate precum Dubai sau chiar SUA, Canada și Thailanda. 

Numărul românilor care aleg ca punct de plecare sau sosire alte aeroporturi din țară este în creștere. Majoritatea aeroporturilor din țară vor înregistra trafic intensificat în perioada sărbătorilor Pascale.  

Rezervări last minute pentru Paște. De două ori mai multe căutări pentru călătorii de Paște în anul 2019, decât în anul 2018

Deși numărul biletelor de avion disponibile este mai mic, iar prețurile mai mari cu până la 30%, românii preferă să rezerve biletele de avion pentru reîntoarcerea acasă pe ultima sută de metri.

În 2018, spre exemplu, cele mai multe rezervări au fost făcute chiar în Săptămâna Mare. Au fost înregistrate în jur de 10.000 de căutări pe zi. Recordul căutărilor în lunii Aprilie 2019 este de aproape 20.000 de căutări într-o singură zi. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.