blank

Românii se întorc acasă de sărbători (Video)

0 701

În mod normal, luna decembrie este cunoscută că fiind luna vacanțelor. Nu asta reiese din datele înregistrate de Vola.ro. Luna decembrie este și luna întoarcerii acasă a celor care lucrează sau studiază în afară țării.

42% dintre biletele de avion cu dată de plecare în lunile Noiembrie și Decembrie au ca destinație finală un oraș din România.

Video by Libertatea.ro

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii, care se întorc în țară în perioada sărbătorilor, sunt București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.

Principalele puncte de îmbarcare rămân orașele din mari din Europa precum Londra, Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles sau Dublin unde românii lucrează sau studiază. Sunt însă și români care se întorc acasă din Dubai, New York, Amman sau Beijing. 

Prețul mediu pentru un zbor cu destinația finală un aeroport din România este de 155 euro pentru zborul dus-întors. În medie, biletele includ o ședere de 10 zile în România și cele mai solicitate date de călătorie includ plecarea pe 17 – 23 decembrie și returul în 3 – 7 ianuarie.

Majoritatea pasagerilor călătoresc neînsoțiți

70% dintre rezervările pentru perioada Crăciunului sunt pentru călătorii single. 20% sunt pentru călătorii în cuplu și 10% pentru grupuri. Cel mai numeros grup care și-a rezervat biletele de avion pe Vola.ro de sărbători include 9 persoane.

15% dintre zborurile de sărbători au întârzieri. Ce trebuie să știe pasagerii

În perioada sărbătorilor de iarnă aeroporturile se supra-aglomerează și crește incidența întârzierilor cauzate de condițiile de vreme sau din alte motive.

Vola.ro își sfătuiește toți pasagerii să ajungă cu aproximativ 2,5 – 3 ore înainte de ora plecării zborului, să își facă check în-ul online și să verifice constant starea zborului.

Vă recomandăm să urmăriți și reportajul realizat de Vitalie Cojocari – Pro TV.

Leave A Reply

Your email address will not be published.