România ar putea elimina autoizolarea de 14 zile, dar va solicita test negativ.

0 11.725

În acest moment, România are instaurată starea de alertă până pe 15 octombrie. În tot acest timp, România a realizat o listă a țărilor cu risc ridicat epidemiologic, cunoscută și sub denumirea de ”Lista galbenă”.Toți cei ce călătoresc din țările aflate în zona galbenă întră în carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile. Însă autoritățile din România ar dori să schimbe măsura autoizolării cu testele negative.

România ar putea elimina autoizolarea de 14 zile

”Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie.” – a spus Ludovic Orban.

Mai exact, șeful Guvernului a spus că, în funcție de evoluțiile cazurilor de  infectare cu noul coronavirus în țările aflate pe lista galbenă, România ar putea elimina perioada obligatorie de carantinare de 14 zile, solicitând, în schimb, un test negativ de coronavirus cetăţenilor care vin din state cu număr ridicat de infectări, informează PRO TV.

Sunt tot mai multe infectări cu coronavirus în majoritatea ţărilor europene. Mai mult de jumătate dintre acestea au înregistrat o creştere de peste 10 la sută în ultimele două săptămâni. Tot mai multe țări europene întrec România la indicele de noi cazuri la 100 000 de locuitori, ceea ce ar duce la introducerea lor pe lista galbenă conform legislației în vigoare din țara noastră. Și odată cu introducerea lor pe lista galbenă, se aplică și măsura suspendării zborurilor.

Franța, Spania, Anglia sau Ungaria sunt printre țările care înregistrează de la o zi la alta un număr tot mai mare de noi cazuri de COVID-19. Măsura testului negativ de coronavirus ar lăsa liberă circulația și oamenii ar putea călători fără alte restricții.

Un exemplu concret cu această măsură în vigoare este Grecia, care toată vara a acceptat doar turiști cu teste negative sau testați în la intrarea pe teritoriul elen. O măsură bună și benefică pentru toți.

Vom reveni cu informații ferme imediat ce autortitățile din România iau o decizie concretă!

Leave A Reply

Your email address will not be published.