blank

România a ridicat restricțiile de călătorie pentru Spania

1 18.201

Ambasada României în Spania informează că România a ridicat restricțiile de călătorie pentru Spania. Mai jos aveți toată declarația făcută public pe Facebook. Deci ne așteptăm la reluarea zborurilor dintre România și Spania. Revenim cu informații!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis astăzi, 3 iulie 2020, ridicarea restricțiilor pentru călătorii care sosesc din #Spania în #România, prin exceptarea de la măsura carantinei/izolării la domiciliu a persoanelor asimptomatice.

✈️ Zborurile suspendate către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantină/izolare, inclusiv Spania, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România, de la data includerii în lista statelor exceptate de la măsura carantinei/izolării la domiciliu.

📌 Sunt exceptate de la măsura izolării la domiciliu persoanele care sosesc în România din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, a căror rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

👉 Lista va fi actualizată săptămânal, în fiecare zi de luni, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene: ➡️ http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

👉 Noile prevederi au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea nr.33 din 2 iulie 2020 care poate fi consultată aici: ➡️ https://stirioficiale.ro/hota…/hotarare-nr-33-din-02-07-2020

1 comentariu
  1. Paul says

    E valabil si invers ? Daca mergem noi in Spania , putem circula sau trebuie sa stam in carantina ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.