fbpx Restricțiile de intrare pe teritoriul Rusiei: este interzis temporar accesul cetățenilor străini cu excepțiile aferente

Restricțiile de intrare pe teritoriul Rusiei: este interzis temporar accesul cetățenilor străini cu excepțiile aferente

1 238
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu luna martie, este interzis temporar accesul cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse (cu excepția cetățenilor cu drept de ședere, a cetățenilor din statele cu care Federația Rusă a reluat cursele aeriene directe, respectiv a cazurilor speciale) și se instituie aplicarea măsurii de izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cetățenii ruși și străini care intră în acest stat pe termen lung (mai mult de 72 de ore/3 zile).

Pentru cetățenii ruși și străini care intră pe teritoriul Federației Ruse pe termen scurt (mai puțin de 72 de ore/3 zile) nu se mai impune carantina/autoizolarea, însă este obligatorie prezentarea unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse.

Restricțiile de intrare pe teritoriul Rusiei

Începând cu data de 26 decembrie 2020, persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația de a se supune izolării la domiciliu/reședință timp de 14 zile de la data sosirii în Federația Rusă. Excepție fac doar echipajele aeronavelor care realizează cursele.

Pe fondul descoperirii unei noi tulpini de SARS CoV-2 în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la data de 22 decembrie 2020 Federația Rusă a suspendat temporar cursele directe spre/dinspre Regatul Unit începând cu această dată, ora 00:00.

Sunt suspendate temporar zborurile dintre Rusia și Marea Britanie

La data de 12 ianuarie 2021, termenul de suspendare a legăturii aeriene cu Regatul Unit a fost prelungit prin hotărâre de govern până la data de 01 februarie 2021.

Începând cu luna martie și până la noi dispoziții, s-a anunțat starea de alertă sporită pe teritoriul Federației Ruse în contextul pandemiei de COVID-19.

Autoritățile ruse au anunțat suspendarea, până la noi dispoziții, a sistemului de e-viza care trebuia să intre în funcțiune la 01.01.2021. Sistemul, valabil pentru cetățenii din 52 de state, inclusiv România, va fi reluat după ridicarea restricțiilor impuse la 18.03.2020 la intrarea în Federația Rusă.

Pentru români, accesul pe cale aeriană este permis doar pentru repatriere (prin Secția consulară a Ambasadei României la Moscova, precum și a consulatelor generale de la St. Petersburg și Rostov-pe-Don). Sunt reluate cursele comerciale pe legăturile aeriene cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (suspendate temporar), Turcia, Tanzania, Elveția, Kazahstan/Nur-Sultan, Kârgâzstan/Bișkek, Belarus/Minsk, Republica Coreea/Seoul, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Cuba, Finlanda, Polonia, Austria, Germania, Cipru, Thailanda, Cehia și Suedia.

Mai multe informații pe site-ul MAE.ro!

*Informația prezentată este valabilă la data publicării articolului. Este cu titlu informativ, fără a avea bază legală în luarea deciziilor. Vă recomandăm să vă documentați și din surse oficiale guvernamentale cum este site-ul www.mae.ro sau de pe site-urile instituțiilor guvernamentale ale țărilor spre care doriți să călătoriți!

1 comentariu
  1. […] Restricțiile de intrare pe teritoriul Rusiei: este interzis temporar accesul… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.