Recomandări de destinații de vacanță pentru familii cu copii

0 505

E o provocare pentru mulți părinți atunci când trebuie să aleagă o destinație care să fie pe placul mai multor generații, mai ales când este vorba și de un buget redus. În sezonul estival, procesul de selecție este mai ușor, fiind vizate destinații cu plajă, însă ce e de făcut în anotimpurile mai răcoroase, cum ar fi toamna, iarna sau primăvara?

blankblank

Înainte să alegeți o destinație de vacanță, trebuie să țineți cont în primul rând de copii și de nivelul lor de efort. Dacă vorbim de copii mici, sub șase ani, cu siguranță nu vă doriți o destinație unde să mergeți mult și să vizitați obiective turistice. Vor obosi repede, nu vor avea răbdare și vor solicita să vă întoarceți la hotel și sigur nu vă doriți să-i cărați în brațe.

Dacă alegeți să vizitați parcuri de distracții, trebuie să vă documentați cu privire la accesul copiilor în incintă, ce activități sunt și ce vârstă trebuie să aibă cei mici pentru a se putea bucura de respectivele experiențe. Nu toate parcurile de distracție sunt dedicate celor mici sau copiilor sub o anumită vârstă.

În încercarea de a acoperi o varietate de vârste a celor mici, mai jos aveți o listă cu destinații de vacanță pentru familii cu copii.

Paris – Disneyland

Disneyland Paris
Disneyland Paris

Paris poate fi o destineție accesibilă pentru familiile cu cei mici, fiind la trei ore de zbor de România. Este o metropolă cosmopolită, cu numeroase parcuri de distracții, obiective turistice atractive pentur cei mici, grădini și parcuri unde vă puteți relaxa și chiar lua masa de prânz. Inevitabil, dacă vă decideți să călătoriți cu cei mici la Paris, programați-vă și o vizită la Disneyland, unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din lume.

Disneyland Paris este la fel de distractiv ca și omologii săi americani, cu un plus de exotism european (Mickey vorbește fluent franceză). Este o călătorie scurtă cu trenul din oraș, dar merită drumul. Cei mici se pot întâlni și interacționa cu personajele preferate din desnele animate. În toamnă, Disneyland găzduiește sărbători atât de Halloween, cât și de Crăciun. Luați în considerare Fast Pass pentru a evita cozile enorme.

Brașov – Dino Parc

Brasov
Brasov

Brașov poate fi o destinație dedicată familiilor cu copii pentru că este un oraș elegant, medieval, cu numeroase locuri de relaxare și priveliști uimitoare. Pe lângă aceste aspecte, în vecinătatea Brașovului există numeroase parcuri de distracții, paradisul copiilor. Puteți vizita Dino Parc, un parc presărat cu numeroși dinozauri în mărime naturală, iar aici putem aminti de Albertosaurus, Allosaurus, Triceratops, Velociraptor și mulți alții. În cadrul parcului mai există un cinematograf 9D, tiroliană, traseu de aventură, expoziții, labirintul cu lasere și locuri de joacă.

București – Dino Park

Dino Park Bucuresti
Dino Park Bucuresti

București poate fi o destinație potrivită pentru familii cu copii. Nu trebuie să călătoriți peste hotare pentru a-i face pe cei mici fericiți. Dacă nu sunteți din București, puteți călători cu mașina personală, cu trenul sau avionul spre capitală. Pentru a evita drumurile lungi și obositoare cu mașina, avionul ar putea fi o soluție pentru cei din Timișoara, Cluj, Iași și din nordul țării. Apoi apelați la o firmă de închirieri auto București și puteți alege o mașină de familie pentru a vă deplasa mai ușor prin oraș și împrejurimi.

Odată ajunși în București, puteți merge la orășelul cunoașterii, un muzeu intarctiv pentru copii, puteți vizita expoziția de dinozuair de la Dino Park București la Muzeul Național de Geologie, la teatru sau spectacole organizate pentru cei mici.

Antalya – all inclusive și în extrasezon

Antalya
Antalya

Dacă doriți o vacanță relaxantă în destinații mai călduroase, Antalya poate fi o alegere ideală. Chiar și în extrasezon, cum ar fi primăvara sau toamna, temperaturile din Antalya sunt ideale pentru o vacanță plăcută. Totodată, puteți opta pentru un hotel luxury cu servicii all inclusive, tarifele fiind mult mai accesibile în afara sezonului estival. Sejururile all inclusive și ultra all inclusive sunt foarte căutate de familiile cu copii, mai ales că sunt accesibile pe toată durata anului și se poate face plajă chiar și toamna târziu. Iar resorturile au numeroase parcuri de distactii, tobogane, piscine și activități dedicate celor mici.

Dubai – destinația cospomopolită și complexă

Dubai
Dubai

Dubai este una dintre cele mai interesante destinații de vacanță pentru familii cu copii, oferind o experiență totală pentru toate vârstele. Vă puteți bucura de la plajele cu nisip fin și până la activitățile de agrement și distracție. Poate fi o destinație luxury dacă optați pentru cazări de 5* și activități complexe, dar poate fi și o destinație de buget dacă optați să zburați cu operatorii low-cost și cazări de 3* și 4*.

Dubai este un oraș presărat cu numeroase parcuri de distracție, dar și muzee, grădini zoologice, aqua parkuri, parcuri de aventură și exopoziții tematice pentru cei mici. Indiferent de vârsta copiilor, cu siguranță nu vă veți plictisi, iar copii vor fi încântați și fericiți.

Luați în calcul să practicați și diferite activități în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism, practicarea unor sporturi de echipă, organizați un picnic și multe altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.