Cele mai mari si renumite 17 parcuri de distractii din lume.

0 4.903

Vizitarea unui parc de distracție este vacanța prin excelență pentru multe familii. Există zeci de parcuri de distracții și tematice în întreaga lume care prezintă noi culturi prin intermediul plimbărilor, jocurilor, spectacolelor, paradelor sau mâncării. Indiferent de vârstă, trebuie să ajungi cel puțin o dată într-un parc de distracții. Aventura și adrenalina de aici nu se compară cu nicio altă activitate.Cele mai cunoscurte parcuri de distracții din lume.

De la parcurile tematice clasice din Statele Unite la faimoasele parcuri animate cu teme de personaje din Japonia, am adunat cele mai bune parcuri tematice din lume.

Universal Studios (Japonia)

Universal Studios (Japonia)
Universal Studios (Japonia)

Universal Studios este unul dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitați atunci când alegeți să călătoriți în Japonia, în special pentru fanii parcurilor tematice. Chiar dacă parcul are multe dintre aceleași atracții ca din parcurile din Florida și California, există și câteva evenimente și spectacole specifice parcului japonez.

Parcul a fost deschis la 31 martie 2001. Peste 11 milioane de oaspeți au vizitat parcul în anul său de deschidere. De atunci, Universal Studios Japan a avut aproximativ 8 milioane de vizitatori în fiecare an. Majoritatea vizitatorilor sunt turiști japonezi și turiști din alte țări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud și China. Este, de asemenea, foarte popular printre turiștii occidentali și expatriați. În 2005, Goldman Sachs a devenit cel mai mare acționar al Universal Studios Japonia.

Parcul are o suprafață de 54 hectare (130 acri). }ncă de la început, atracțiile au fost amenajate în nouă zone ale parcului. O a zecea zonă, Lumea lui Harry Potter, a fost deschisă la 15 iulie 2014. Zona a fost împărțită pe zonele cu aceleași nume deja existente la Universal Studios Orlando și Universal Studios Hollywood. De asemenea, există și atracții care nu se află în Statele Unite și sunt unice pentru Universal Studios Japonia, cum ar fi Black Lake și Hogwarts Express Photo Op. O a unsprezecea zonă, Super Nintendo World, a fost deschisă la 18 martie 2021.

Gröna Lund (Stockholm, Suedia)

Gröna Lund (Stockholm, Suedia)
Gröna Lund (Stockholm, Suedia)

Gröna Lund reunește cultura suedeză și experiența parcului tematic într-un mod unic și palpitant. Parcul oferă peste 30 de experiențe pline de adrenalină și concerte, disponibile din aprilie până în septembrie. După ce s-a deschis, în 1883, a devenit unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume.

Situat pe malul Insulei Djurgården, este relativ mic în comparație cu alte parcuri de distracții, în principal datorită locației sale centrale, care limitează expansiunea. Parcul de distracții de 3,8 ha (9,4 acri) are peste 30 de atracții și este un loc popular în timpul verii. A fost fondată în 1883 de James Schultheiss. Gröna Lund oferă cele mai multe atracții comune parcurilor de distracții, cum ar fi un Tunel al Iubirii și șapte montane russe.

Parcul găzduiește diverse evenimente speciale pe tot parcursul sezonului

Parcul găzduiește diverse evenimente speciale pe tot parcursul sezonului, în special concerte de muzică. Muzicieni celebri care au cântat la Grona Lund includ: Bob Marley and the Wailers în ”77, ’78 și ’80, ABBA în ’73, Europe în ’84, The Cardigans în ’97, Robyn în ’99, Caesars în ’02, Dr. Alban în ’03, A * Teens în ’03, Icona Pop în ’13, Tove Lo în ’14, Meshuggah în ’14, „Weird Al” Yankovic și Basshunter în ’15, Deep Purple în ’16, Ghost în ’17 , Zara Larsson în ’17, Gojira în ’19 și Sting în ’19.

Recordul de capacitate al parcului a fost atins la concertul lui Bob Marley, care a atras 32.000 de oameni în 1980. Recordul este imbatabil, deoarece noile reglementări împiedică prezența publicul atât de numeros la Gröna Lund. Rapperul american Nas a cântat cu aproape 22.000 de oameni în 2010.

Grădinile Tivoli (Copenhaga, Danemarca)

Grădinile Tivoli (Copenhaga, Danemarca)
Grădinile Tivoli (Copenhaga, Danemarca)

Nu trebuie confundat cu Grădinile Tivoli din Italia. Grădinile Tivoli din Copenhaga sunt o comoară națională. Fondată în 1843, a oferit inspirație creativă pentru Hans Christian Anderson și Walt Disney. Parcul este parțial grădină, parte restaurant comunal și parțial parc tematic. Noaptea, parcul se transformă atunci când luminile colorate se aprind, creând fundalul perfect de basm pentru o noapte distractivă în familie.

Parcul a fost deschis la 15 august 1843 și este al treilea cel mai vechi parc de distracții din lume, după Dyrehavsbakken în apropiere de Klampenborg (Danemarca) și Wurstelprater (Austria).

Cu 4,6 milioane de vizitatori în 2017, Tivoli este al doilea cel mai popular parc sezonier din lume după Europa-Park și al cincilea cel mai vizitat parc din Europa, în spatele parcului Disneyland, Europa-Park, Walt Disney Studios Park și Efteling. Este situat în centrul orașului Copenhaga.

Parcul este cunoscut mai ales pentru roller-roller-ul său din lemn, Rutschebanen, sau așa cum o numesc unii, Bjergbanen (The Mountain Coaster), construit în 1914. Este unul dintre cele mai vechi roller-coastere din lemn care funcționează și astăzi. Un operator controlează mersul prin frânare, astfel încât să nu câștige prea multă viteză în timpul coborârii dealurilor. Este un ACE Coaster Classic.

Tokyo Disneyland și Tokyo DisneySEA (Tokyo, Japonia)

Tokyo Disneyland și Tokyo DisneySEA (Tokyo, Japonia)
Tokyo Disneyland și Tokyo DisneySEA (Tokyo, Japonia)

Tokyo Disneyland aduce toată nostalgia parcurilor Disney din Statele Unite și le combină cu cultura Japoniei. Tehnologia este ceea ce diferențiază acest parc de toate celelalte, cu atracții precum Pooh’s Hunny Hunt și parade precum Dreaming Up! Tokyo Disney găzduiește și numeroase atracții clasice Disney.

Deseori considerat cel mai bun parc tematic din lume, Tokyo DisneySEA prezintă atracții care nu se regăsesc în niciun alt parc tematic Disney din lume. Aici veți putea să vedeți „Sinbad’s Storybook Voyage”, „Journey to the Center of the Earth” și „Soaring: Fantastic Flight”.

Sanrio Puroland (Tokyo, Japonia)

Sanrio Puroland - Japonia
Sanrio Puroland – Japonia

Pentru cei care iubesc Hello Kitty, trebuie să vizitați Sanrio Puroland din Tokyo, care este un parc tematic dedicat Hello Kitty. Parcul oferă o varietate de parade și spectacole în care idealurile Hello Kitty sunt expuse pe deplin, inclusiv realizarea de amintiri și sărbătorirea micilor momente ale vieții. Puteți întâlni, de asemenea, unele dintre personajele dvs. preferate Hello Kitty, cum ar fi Cinnamon Roll și Little Forrest Fellow, împreună cu Hello Kitty.

Deschis pe 7 decembrie 1990, parcul tematic este condus de compania Sanrio

Deschis pe 7 decembrie 1990, parcul tematic este condus de compania Sanrio și găzduiește diverse muzicale, restaurante, atracții și plimbări tematice folosind personaje populare precum Hello Kitty, My Melody, Cinnamoroll, Jewelpet și multe altele. În timp ce multe atracții sunt doar în japoneză, Puroland atrage vizitatori internaționali din cauza popularității la nivel mondial a acestor personaje. Puroland are, de asemenea, un magazin extins de cadouri care vinde mărfuri cu personaje Sanrio. Există trei teatre live și un cinematograf, parcul incluzând zone de atracție tematice pentru fabricile de bomboane, înghețată, pâine, suc și ciocolată.

Turiștii care vizitează vara vor putea vedea și spectacole de artificii. Biletul include și o plimbare cu barca similară cu „Disney’s It’s a Small World” în care Cinnamorroll îi conduce pe călăreți la o petrecere organizată de Hello Kitty, trecând prin casele mai multor personaje Sanrio, inclusiv iazul lui Keroppi și peștera lui Badtz Maru. Vizitatorii pot vizita și casa lui Kitty, care include portrete în stil renascentist ale familiei sale, mobilier elegant și o cadă de baie în formă de față, precum și afișe ale poșetelor și bijuteriilor sale. Computerul și televizorul ei sunt, de asemenea, în formă de cap.

Efteling (Kaatsheuvel, Olanda)

Efteling
Efteling

Efteling este un parc tematic european prin excelență, cu plimbări și spectacole care reflectă basme și mituri din vechime. Este de două ori mai mare decât parcul Disneyland din California și este al treilea cel mai vizitat parc tematic din Europa! Există câte ceva pentru toată lumea din familie, de la copiii mici care doresc să exploreze o pădure reală plină de personaje din povești îndrăgite, până la adulți care caută senzații tari.

Parcul a fost deschis la 31 mai 1952

Parcul a fost deschis la 31 mai 1952. A evoluat dintr-un parc natural cu un loc de joacă și o pădure de poveste într-un parc tematic de dimensiuni mari. Acum se adresează atât copiilor, cât și adulților, cu temele sale culturale, romantice și nostalgice, în plus față de gama sa largă de plimbări de distracție, inclusiv șase montane russe.

Este cel mai mare parc de distracție din Olanda și unul dintre cele mai vechi parcuri tematice din lume. Este de două ori mai mare decât parcul original Disneyland din California și îl precedă cu trei ani. Anual, parcul are peste 5 milioane de vizitatori. În 2019, a fost al treilea cel mai vizitat parc tematic din Europa, în spatele Disneyland Paris și Europa-Park.

Alton Towers (Staffordshire, Anglia)

Alton Towers
Alton Towers

Alton Towers este cel mai mare parc de distracție din Anglia și din Regatul Unit și se află pe terenul proprietății private Alton Towers. Parcul se mândrește cu zeci de atracții, împărțit între plimbări pline de adrenalină și plimbări destinate familiei. Sunt numeroase coastere, însă cel mai cunoscut este cel în care vizitatorii sunt rugați să se așeze pe burtă pentru a fi legați pentru a zbura ca un super-erou.

Inițial proprietate privată, terenurile Alton Towers s-au deschis publicului în 1860 pentru o strângere de fonduri. La sfârșitul secolului al XX-lea, a fost transformat într-un parc tematic începând cu 1980. În 2019, a fost al doilea cel mai vizitat parc tematic din Marea Britanie, cu 2.130.000 de vizitatori, ceea ce îl plasează după Legoland Windsor.

Parcul are numeroase atracții, cum ar fi Rapidele râului Congo, Rinaway Mine Train, Nemesis, Oblivion, Galactica, The Smiler și Wicker Man.

Acesta operează un total de zece montane russe și oferă o gamă largă de opțiuni de cazare în apropierea parcului. Facilitățile includ Parcul acvatic Alton Towers, facilități de conferințe și un teren de golf.

Parcul tematic este de obicei deschis de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii noiembrie, în timp ce multe dintre hotelurile și facilitățile sale sunt deschise pe tot parcursul anului. Parcul tematic este închis ocazional la jumătatea săptămânii în lunile mai liniștite. Evenimente speciale sunt găzduite pe tot parcursul anului, inclusiv Alton Towers Scarefest (evenimentul de Halloween al parcului) și un foc de artificii de sfârșit de sezon organizat în ultimele trei zile ale sezonului.

Shanghai Disneyland Resort (Shanghai, China)

Shanghai Disneyland Resort (Shanghai, China)
FOTO: VCG

Cel mai nou parc de distracție Disney este Shanghai Disneyland. De-a lungul parcului veți găsi numeroase trimiteri către tradițiile antice chinezești, iar în sălile de ceai veți putea învăța cum să preparați licoarea conform tradiților. Parcul are un castel masiv care este mai mare decât orice alt castel din parcurile Disney din lume și atracții care pot fi găsite doar la Shanghai.

Atracția principală a parcului este „Pirates of the Caribbean

Atracția principală a parcului este „Pirates of the Caribbean: Battle for the Sunken Treasure”, ce te aduce direct în lupta pentru comoara piraților cu căpitanul Jack Sparrow! O altă atracție de neratat este „TRON Lightcycle: Power Run”.

Un întreg district de divertisment, cu două hoteluri tematice, facilități de agrement, un lac și hub-uri de parcare și transport asociate. Acesta acoperă 390 hectare (963 acri) în Pudong, sau aproximativ de trei ori dimensiunea Hong Kong Disneyland. Compania Walt Disney deține 43% din stațiune, iar restul de 57 la sută este deținută de Shanghai Shendi Group, o societate mixtă a trei companii deținute de guvernul din Shanghai.

La fel ca majoritatea celorlalteparcuri Disney din întreaga lume, parcul are zone tematice nou create. Unul dintre obiectivele parcului este combinația de povești și personaje Disney cu atracții special concepute pentru oaspeții chinezi. Un castel interactiv numit Enchanted Storybook Castle se află în centrul parcului. Alte locuri de spectacol la scară largă se găsesc de-a lungul acestuia. Zonele tematice sunt Adventure Isle, Gardens of Imagination, Mickey Avenue, Tomorrowland, Treasure Cove și Fantasyland. Odată cu adăugarea terenului tematic suplimentar, Toy Story Land, parcul are șapte terenuri tematice. În 2019, Disney a anunțat o nouă zonă, City of Zootopia, inspirat din filmul Zootopia (2016).

Ferrari World (Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite)

Ferrari World (Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite)
Ferrari World (Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite)

Ferrari World este cel mai mare parc de distracții aflat în interior din lume și este dedicat copiilor și adulților. Este deschis din 2010. Formula Rossa este cel mai rapid roller coaster de pe planetă, chiar mai rapid decât o mașină de Formula 1. În mai puțin de cinci secunde poți ajunge la 240 km/h, imediat după ce ai urcat o rampă de peste 50 de metri.

Ferrari World Abu Dhabi a fost desemnată „Atracția turistică principală din Orientul Mijlociu”

Piatra de temelie a parcului a fost pusă la 3 noiembrie 2007. A fost nevoie de trei ani pentru a dezvolta parcul și a fost deschis oficial publicului pe 4 noiembrie 2010. Ferrari World Abu Dhabi acoperă o suprafață de 86.000 de metri pătrați.

Ferrari World Abu Dhabi a fost desemnată „Atracția turistică principală din Orientul Mijlociu” la World Travel Awards 2015 & 2016. În 2017 și 2018, Ferrari World Abu Dhabi a fost numită „Parcul tematic de frunte al Orientului Mijlociu” la World Travel Awards, precum și cel mai bun parc tematic din Orientul Mijlociu de către Consiliul de Agrement și Atracție din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENALAC), pe lângă primirea certificatului de excelență Trip Advisor în 2017.

Six Flags (Texas, SUA)

Six Flags (Texas, SUA)
Six Flags (Texas, SUA)

Aici se află cel mai înalt, cel mai abrupt și cel mai rapid roller coaster de lemn din lume. Parcul de distracții este gazda lui “Goliath” și este ideal pentru familii deoarece aici se găsesc o mulțime de posibilități de distracție.

Six Flags deține mai multe parcuri tematice și parcuri acvatice

Six Flags deține mai multe parcuri tematice și parcuri acvatice combinate decât orice altă companie de parcuri de distracții din lume și are cea de-a șaptea cea mai mare participare din lume. Compania operează 27 de proprietăți în toată America de Nord, inclusiv parcuri tematice, parcuri de distracții, parcuri acvatice și un centru de divertisment pentru familii. În 2019, proprietățile Six Flags au primit 32.8 milioane de vizitatori.

Six Flags a fost fondată în anii 1960 și a primit numele din prima proprietate, Six Flags Over Texas. Compania menține un birou corporativ în Midtown Manhattan, în timp ce sediul central este în Arlington, Texas.

Portaventura Park (Barcelon, Spania)

Portaventura Park (Barcelon, Spania)
Portaventura Park (Barcelon, Spania)

Portaventura Park este unul dintre cele mai mari parcuri tematice din Europa. Aici se află un parc acvatic, hoteluri de patru stele, fiecare cu peste 500 de camere. Parcul de distracții este împărțit în șase zone. fiecare zonă fiind amenajată după o anumită temă: Mediterana, China, Mexic, Vestul Sălbatic, Polinezia și Sesame Street.

PortAventura Park este un parc tematic situat în PortAventura World Resort, la 85 km sud-vest de Barcelona, zona Catalonia, în municipiile Salou și Vila-seca, pe Costa Daurada. Parcul a fost deschis la 1 mai 1995 sub conducerea Grupului Tussauds, care avea o cotă de 40.01% în parc, La Caixa (33.19%), Anheuser-Busch (19.9%) și FECSA (6,7%). A fost deschisă publicului larg la 2 mai 1995.

Universal Studios Orlando (Florida, SUA)

Universal Studios Orlando (Florida, SUA)

Studiourile Universal și insulele de aventură

Parcul de distracții este compus din două parcuri tematice: Studiourile Universal și insulele de aventură. Veți întra în lumea magică a lui Harry Potter și veți descoperi o mulțime de personaje de film. Universal Orlando este format din două parcuri tematice (Universal Studios Florida, Universal’s Islands of Adventure) și parcul tematic acvatic Volcano Bay, un complex de divertisment pe timp de noapte (Universal CityWalk Orlando), opt hoteluri Loews (Loews Portofino Bay Hotel, Hard Rock Hotel , Loews Royal Pacific Resort, Cabana Bay Beach Resort, Loews Sapphire Falls Resort, Universal’s Aventura Hotel, Endless Summer Dockside Inn and Suites și Surfside Inn and Suites) și un viitor parc, Epic Universe.

În plus, Loews Portofino Bay Hotel, Hard Rock Hotel și Loews Royal Pacific Resort oferă gratuit Universal Express Pass nelimitat pentru a fi utilizat la plimbările participante la Universal Studios Florida și Universal’s Islands of Adventure. Există produse similare valabile la Volcano Bay, Halloween Horror Nights și Rock the Universe.

Universal Orlando este una dintre cele mai vizitate stațiuni din lume, cu o participare anuală de 21 de milioane în 2017. Universal Orlando este stațiunea emblematică a Universal Parks & Resorts, în special datorită naturii competitive între stațiune și Walt Disney World, aflată la doar 25 de mile distanță.

Disneyland (Paris, Franța)

Disneyland (Paris, Franța)
Disneyland (Paris, Franța)

Disneyland este unul dintre cele mai vizitate parcuri de distracții din Europa. Este un parc imens împărțit în două parcuri: DisneyLand Park și Walt Disney, ambele spectaculoase și potrivite pentru copii și adulți. În parcul de distracții se poate ajunge în doar 30 de minute cu trenul din Paris.

Disneyland Paris, fosta Euro Disney Resort, este o stațiune de divertisment din Chessy, Franța

Disneyland Paris, fosta Euro Disney Resort, este o stațiune de divertisment din Chessy, Franța, un oraș situat la 32 km est de centrul Parisului. Acesta cuprinde două parcuri tematice, multe hoteluri, Disney Nature Resorts, un complex comercial, restaurante și locuri de divertisment, un teren de golf, pe lângă mai multe locuri de recreere și spații pentru cei mici. Disneyland Park este parcul tematic original al complexului, care s-a deschis odată cu stațiunea, la 12 aprilie 1992.

Un al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park, a fost deschis în 2002, la 10 ani de la parcul original. Disneyland Paris a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare în 2017. În termen de 25 de ani de la deschidere, 320 de milioane de oameni au vizitat Disneyland Paris, făcându-l cel mai vizitat parc tematic din Europa. Stațiunea pariziană este al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite după deschiderea Tokyo Disney Resort în 1983 și este cea mai mare stațiune Disney deschisă în afara Statelor Unite. Disneyland Paris este, de asemenea, singura stațiune Disney din afara Statelor Unite care este deținută complet de Walt Disney Company.

Legoland (Stuttgart, Germania)

Legoland (Stuttgart, Germania)
Legoland (Stuttgart, Germania)

Aflat la o oră distanță de Stuttgart, este locul perfect pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, dar și pentru adulții aventuroși și pasionați de Lego, care știu să se distreze. Parcul are o suprafață imensă, iar interior se găsesc peste 50 de atracții turistice grupate în 9 zone tematice pentru care s-au folosit peste 56 de milioane de piese Lego.

Legoland Deutschland a fost deschis de Grupul LEGO la 17 mai 2002 la Günzburg

Legoland Deutschland a fost deschis de Grupul LEGO la 17 mai 2002 la Günzburg, cu nouă luni mai devreme decât era planificat. În primul an de funcționare, parcul a întâmpinat 1.35 milioane de vizitatori. În 2005, cele patru parcuri Legoland au fost vândute către Merlin Entertainments printr-un acord de 375 milioane de euro. În general, este creditat ca al patrulea parc Legoland deschis și primul din Germania, un parc tematic anterior (acum Hansa-Park) din Sierksdorf a folosit marca Legoland sub licență de la Lego Group din 1973 până în 1976.

Întreaga iluminare a parcului a fost realizată de Gallegos Lighting Design, care a realizat iluminatul pentru Legoland California Resort, iar producția de sunet și video a parcului a fost realizată de Edward Technologies Inc. Parcul oferă centre de explorare Lego, montane russe, atracții acvatice și spectacole. Când s-a deschis în 2002, conținea 40 de atracții, 7 terenuri tematice și era realizat din 50 de milioane de cărămizi Lego. 10 ani mai târziu, parcul s-a extins la opt zone cu 50 de atracții și 55 de milioane de cărămizi Lego. Legoland Deutschland găzduiește cea mai mare clădire Lego din lume, reprezentând Allianz Arena din München și cântărind 1.5 tone cu dimensiuni de 5 metri lățime și 1 metru înălțime.

Isla Mágica (Sevilla, Spania)

Isla Mágica
Isla Mágica

Parc de distracții tematic construit pe fostul teren al expoziției internaționale Expo 92 din Sevilla. Este deschis din 1997 și de atunci este în topul preferințelor turiștilor, fiind vizitat anual de sute de mii de oameni. Parcul are șase zone tematice și o zonă acvatică numită Agua Mágica 2. La momentul deschiderii sale, acesta era primul parc tematic urban din lume, deoarece acestea sunt, în mod normal, situate departe de centrele urbane.

Incinta Agua Mágica, inaugurată în 2014, conține o plajă artificială, piscină cu valuri, tobogane, piscine pentru familii și copii, tobogane pentru copii și un râu. În 2017, s-a adăugat o piscină cu tirolii, o zonă de joacă pentru copii și o zonă de relaxare.

Wurstelprater (Viena, Austria)

Wurstelprater
Wurstelprater

Parcul datează de pe vremea Imperiului, când împăratul Iosif al II-lea a permis publicului accesul în parc, în 1766. Prater servise drept teren de vânătoare imperial până atunci. În curând, primele snack-baruri, tarabe și piste de bowling s-au deschis și astfel a luat naștere Wurstelprater. Cea mai cunoscută atracție este roata Wiener Riesenrad. Parcul are carusele, montane russe, galerii de tragere, trenuri fantomă, un muzeu de ceară Madame Tussauds și multe altele. În afară de plimbări, parcul oferă diverse restaurante tradiționale vieneze celebre (cum ar fi Schweizerhaus și Walfisch) și magazine de suveniruri.

Mascota parcului este Calafati, o sculptură înaltă de 9m a unui bărbat chinez, care se află lângă Wiener Riesenrad.

Europa Park (Rust, Germania)

Europa Park
Europa Park

Europa-Park este cel mai mare parc tematic din Germania

Europa-Park este cel mai mare parc tematic din Germania și al doilea cel mai popular parc tematic din Europa, după Disneyland Paris. Europa-Park este situat în Rust, în sud-vestul Germaniei, între Freiburg im Breisgau și Strasbourg (în Franța ).

Parcul găzduiește 13 montagne russe, cel mai vechi, care a fost deschis în 1984, este Alpenexpress Enzian, care este un coaster electric care accelerează printr-o mină de diamante. Europa-Park are monturi montane și atracții cu capacitate foarte mare, ceea ce înseamnă că parcul poate găzdui aproximativ 60.000 de oaspeți pe zi. Parcul a numărat 5.75 milioane de vizitatori în 2019. Este, de asemenea, locația Festivalului Euro Dance.

Stațiunea (parc, parcare, hoteluri și etape din spate) ocupă aproximativ 95 de hectare. Găzduiește șase hoteluri, un camping și un cinematograf. În noiembrie 2019, s-a deschis parcul acvatic „Rulantica” al Europa-Park, împreună cu muzeul „Krønasår”.

Acestea fiind spuse, sperăm ca acest top al celor mai cunoscute parcuri de distracții din lume să vă inspire în viitoarele călătorii.


Leave A Reply

Your email address will not be published.