blank

Recomandarea de marți: City Break la Budapesta

Budapesta, orașul cu cele mai multe poduri peste Dunăre!

0 1.131

Pentru astăzi, Cristi v-a pregătit o nouă destinație interesantă pentru un city-break. Budapesta, capitala Ungariei, se află într-un top al preferințelor lui Cristi și sperăm să intre și în topurile voastre.

Este o destinație accesibilă, în care se ajunge foarte rapid cu mașina dacă locuiești în vestul României. Pentru cei din București sau zonele limitrofe capitalei, vă recomandăm zborurile cu avionul.

City Break la Budapesta

În prezent, Wizz Air și TAROM sunt singurele companii aeriene cu zboruri directe pe ruta București – Budapesta. Wizz Air are 3 zboruri săptămânale, în zilele de miercuri, vineri și duminică. De menționat faptul că Wizz Air operează și 2 zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă, pe ruta Cluj – Budapesta.

Probabil 2-3 zile nu sunt suficiente pentru a descoperi o destinație ca Budapesta, dar este un început. Pentru februarie, tarifele la city break-uri în Budapesta pornesc de la 299 EURO (cazare + transport cu avionul).

Și dacă tot se apropie luna îndrăgostiților, Budapesta poate fi o destinație romantică. Nu ratați turul pietonal prin centrul orașului. Dureză 3 ore și puteți călca pe urmele istoriei din ținutul ungar. În 1987, zona malurilor Dunării din Budapesta au fost incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

E de bifat și o croazieră pe Dunăre la amurg. La bordul vasului veți beneficia de un bar cu șampanie, vin sau bere, plus o cină tip bufet (opțională). Puteți admira celebrele poduri ale Budapestei, cum ar fi Podul Margaret, Erzsbet și Podul cu Lanțuri. Și cu siguranță nu vor putea trece neobservate Parlamentul, Castelul Buda, Dealul Gellert.

Printre obiectivele importante de vizitat, Cristi vă recomandă: Podul cu lanțuri, acesta fiind primul pod care a legat Buda de Pesta; Palatul Parlamentului, clădire construită în stil neo-gotic și cu o vechime de peste 100 de ani; Bastionul Pescarilor, care se află pe Dealul Castelului Buda. Mai enumerăm: Marea Sinagoga, Opera Națională, Biserica Matthias, Palatul Regal, Piața Eroilor, Bazilica Sfântul Ștefan.

Parlamentul-Budapesta

Budapesta

croaziera-budapesta

După cum puteți observa, lista obiectivelor turistice este lungă. Din aceste considerente, vă sfătuim să vă alegeți cu grijă traseul pentru a bifa cât mai multe dintre ele. Profitați de transportul public din Budapesta. Vă puteți cumpăra un Budapest Card de 48 de ore sau 72 de ore și aveți călătorii nelimitate pe autobuze, tramvaie, troleibuze, trenuri de suprafață și metrou. Pe baza acestui card turistic aveți reduceri la restaurante și cafenele și acces gratuit la muzee.

Acestea fiind spuse, călătoriți cât mai mult și descoperiți locuri minunate!

Photo via www.pexels.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.