blank

Raportul TSA din Statele Unite: 5972 de arme de foc au fost confiscate la îmbarcare, în 2021!

0 404

Transportation Security Administration (TSA), agenția federală responsabilă de securitatea transportului civil din Statele Unite, a anunțat că în 2021 a confiscat un număr record de 5.972 de arme de foc în timpul controalelor de îmbarcare a pasagerilor, în 268 de aeroporturi.

Este un record din toate timpurile”, a spus administratorul TSA, David Pekoske. Și să adaug: „  Motivul? Cred că sunt doar mai multe permise de arme în țară. Acesta este cel mai bun răspuns pe care-l pot da .” Recordul anterior datează din 2019, când 4.432 de arme de foc au fost confiscate la punctele de control de securitate aeroportuare din SUA. În 2021, 85% dintre armele de foc confiscate au fost încărcate cu muniție. Cele mai importante aeroporturi pentru capturi au fost Atlanta (ATL), Dallas-Fort Worth (DFW) și Houston (IAH).

În Statele Unite, legea autorizează deținătorii de arme de foc să ia arma în avion, cu condiția ca acesta să fie descărcată, introdus într-o cutie închisă și separată de muniție. Ea trebuie transportată într-o valiză înregistrată în cală. La urcarea în cabină, pasagerii prinși în posesia unor arme de foc încărcate sau descărcate cu muniție accesibilă sunt supuși amenzilor cuprinse între 3.000 USD și 10.000 USD. „Este o greșeală destul de costisitoare.”, concluzionează administratorul TSA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.