Raport EUROSTAT: Românii călătoresc cel mai mult în Europa în interes de muncă!

0 421

Furnizorul de statistici al UE – EUROSTAT – a dezvăluit că cetățenii din România sunt cei mai mobili cetățeni ai UE, ceea ce înseamnă că se deplasează cel mai mult în alte state membre UE din motive de muncă.

Potrivit Eurostat, aproximativ o cincime sau 18,6% dintre românii apți de muncă locuiesc într-unul dintre statele membre, în afara României, făcându-i națiunea cu cea mai mare mobilitate din UE.

Alte grupuri naționale ce călătoresc în UE în interes de muncă sunt: bulgarii – 10,3%, portughezi (10,6%) și croați (17,6%).

La celălalt capăt al clasamentului se află Germania și Suedia, ambele reprezentând mai puțin de 1% din rezidenții acestor stat. Rezultă că germanii și suedezii nu preferă să se mute din motive profesionale la fel de mult ca ceilalți cetățeni ai UE.

Conform EUROSTAT, 2.3 milioane de persoane apte de muncă, ce au vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani, au plecat din România în interes profesional. Peste 1 milion de cetățeni au plecat din Italia și Polonia, în timp ce doar 679 000 de persoane au migrat din Portugalia. În general, datele din ultimul deceniu arată că românii au rămas cea mai mobilă națiune din UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.