fbpx Raport accident aviatic Pakistan: Piloții discutau despre coronavirus!

Raport accident aviatic Pakistan: Piloții discutau despre coronavirus!

0 1.467
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Echipa de investigare a accidentelor aeronautice(AAIB) din cadrul Autorității Aviației Civile din Pakistan (CAA) a publicat raportul preliminar cu privire la accidentul petrecut pe 22 mai 2020, în Pakistan.

Vă reamintim că, pe 22 mai 2020, un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA), care zbura de la Lahore la Karachi (#PK8303), s-a prăbușit în apropiere de aeroportul din Karachi.

Aeronava implicată era Airbus A320 AP-BLD – 15.7 ani. Aceasta transporta 99 persoane la bord, 91 de pasageri și 8 membri ai echipajului. În urma tragicului accident, 97 de persoane și-au pierdut viața. 2 pasageri au scăpat cu viață. Printre victime a fost raport și un locuitor al cartierului rezidențial.

Mai jos aveți raportul complet!

raport-accident-pakistan

Dar nu raportul mi-a atras interesul, ci declarația făcut de ministrul aviației din Pakistan, Ghulam Sarwar. Acesta a declarat că ”aproximativ 40% dintre piloții din Pakistan au licențe false de zbor”. Iar raportul scoate în evidență faptul că piloții erau distrați de o discuție despre noul coronavirus. Probabil din aceste motive au și uitat să lase trenul de aterizare, ba chiar au ignorat și câteva erori auzite în cockpit.

Și nu doar piloții sunt suspecți în acest caz, ci și controlorii de trafic aerian de pe acea tură. Conform raportului, controlorul de trafic aerian nu a transmis către avion informația cum că trenul de aterizare este escamotat, ceea ce a dus la deteriorarea ambelor motoare la prima încercare de aterizare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.