blank

QNAP a lansat Qgenie – NAS de buzunar multifuncțional

0 728

QNAP a lansat QGenie, un NAS mobil ce integrează un SSD și o baterie de 3000mAh, oferind 7 funcții importante și utile în activitatea digitală cotidiană. Dispozitivul miniatural permite stocarea fișierelor, alimentarea dispozitivelor mobile, partajarea conexiunii la internet și multe altele.

Cu un design compact, Qgenie se potrivește perfect în buzunar, fiind o soluție NAS mobilă și flexibilă, care extinde wireless spațiul de stocare al dispozitivelor mobile. Ecranul OLED informează în mod clar posesorul despre starea bateriei și a sistemului, capacitatea de stocare disponibilă, rețeaua wireless și multe altele.

qnap_qgenie

Atunci când au nevoie de mai mult spațiu pe telefon sau tabletă pentru fotografii, muzică și aplicații, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud și aplicațiile mobile Qsync și Qfile, creând totodată un cloud privat în care pot salva, partaja și sincroniza fișierele stocate pe Qgenie.

Utilizatorii pot salva datele de pe dispozitivele Android și iOS pe Qgenie cu ajutorul aplicației mobile Qfile, protejând informațiile importante. Qfile permite realizarea unei copii de siguranță a agendei de contacte în vederea restaurării ulterioare.

Având o baterie încorporată de 3000mAh, Qgenie poate funcționa mai mult de 10 ore, suficient de mult pentru a acoperi programul unei zile de lucru. Poate servi și ca baterie externă pentru dispozitivele mobile, cu o rată de conversie de până la 90% și 7 mecanisme de protecție a circuitului: protecție la supraîncărcare, la descărcarea sub o anumită limită, la temperatură ridicată, la scurt-circuit, la supratensiuni și la supraintensitatea curentului și suport avansat pentru modurile SDP/DCP.

Un aparat Qgenie cu acumulatorul complet încărcat poate oferi prin USB de 1,5 ori capacitatea bateriei unui smartphone mediu. Totodată, Qgenie poate funcționa ca punct de acces wireless pentru partajarea conexiunii la internet realizate prin cablu, cu ajutorul telefonului sau a unui stick LTE/4G/3G.

Atunci când se conectează la un PC sau un Mac prin intermediul interfeței USB 3.0, Qgenie se transformă într-un SSD portabil și performant, furnizând o viteză de transfer de 120MB/s la citire și de 40MB/s la scriere.

Qgenie poate funcționa și ca un dispozitiv complementar unei unități Turbo NAS existente. Utilizatorii pot copia fișierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apelând funcția de copiere via USB. Datele pot fi accesate și cu ajutorul aplicației mobile Qfile.

Unitatea Qgenie este compatibilă cu dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android, oferind flexibilitate în stocarea și partajarea fișierelor.

Specificații principale QNAP Qgenie:

Procesor 600 MHz
Port USB 3.0
Baterie încorporată (3000mAh)
SSD 32GB
Port LAN
Suport card SD
Ecran OLED

Cele 7 funcții oferite de Qgenie:

NAS de buzunar
Cloud privat
Backup pentru agenda telefonului
Baterie externă
Punct de acces wireless
Media server în automobil
SSD extern cu USB 3.0

Leave A Reply

Your email address will not be published.