blank

Qantas și Emirates renunță la avioanele Airbus A380!

0 7.246

Qantas și Emirates se pregătesc să renunțe treptat la unicul Airbus A380, avionul care a revoluționat călătoriile aeriene comerciale, avioanele fiind echipate cu apartamente luxoase, cabine de duș, baruri și saloane. Dar fanii A380, care doresc să se bucure de experiența superjumbo, vor avea încă mulți ani la dispoziție pentru a profita la maximum de unicul avion cu două etaje.

Ambele companii aeriene au început să zboare cu A380 în 2008, la un an după intrarea acestuia în serviciul operațional alături de Singapore Airline, urmând ca retragerea lor să se facă în următorii 10 ani.

Vanessa Hudson, CEO Qantas, luând cuvântul la o întâlnire a industriei aviatice la Istanbul, a declarat că cele zece avioane Airbus A380 ale companiei vor părăsi flota în următorul deceniu. Retragerea avioanelor A380 se va face treptat, odată ce noile Airbus A350 vor fi recepționate și introduse pe zborurile lung-curier. Din 2025, Qantas are în plan să introducă noile A350 pe rutele Project Sunrise, spre destinații ca Londra și New York. Și aeronavele Boeing 787 vor fi introduse pe zborurile lung-curier, Qantas dorind să adauge mai multe zboruri non-stop către destinații precum Chicago, Seattle și Paris.

Emirates, la rândul ei, vede o cronologie similară celei de la Qantas. Președintele Emirates, Sir Tim Clark, a confirmat la aceeași întâlnire de la Istanbul că Emirates continuă să zboare cu Airbus A380 în următorul deceniu, urmând ca retragerea avioanelor A380 să se facă treptat începând cu 2032.

Emirates ia încalcul să-și consolideze flota post-superjumbo cu mai multe avioane Airbus A350 și Boeing 777. Recent a fost plasată o comandă pentru 50 x A350 și 117 x Boeing 777X. Cu toate acestea Clark este convins că Airbus ar fi trebuit să continue cu modernizarea avionului A380 înloc de închiderea programului. În concluzie, vă veți putea bucura de experiența A380 Emirates și Qantas încă 10 ani, cel puțin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.