Qantas reactivează flota de avioane Airbus A380!

0 475

Odată cu redeschiderea granițelor Australiei, Qantas se pregătește să reactiveze flota de avioane Airbus A380. Primul va ajunge la Sydney chiar de săptămâna viitoare, urmând ca alte nouă avioane A380 să fie reactivate treptat. Norocosul super-jumbo este VH-OQB, botezat Hudson Fysh. În prezent, acesta este găzduit de aeroportul din Dresda, Germania.Aeronava va zbura în Australia și va fi pregătită pentru reluarea zborurilor comerciale. Totodată, personalul navigant va intra într-un proces de pregătire pentru a reveni în zbor pe acest tip de avion.

După această pauză de câteva luni, avioanele A380 au nevoie de verificări amănunțite și întreținere suplimentară pentru a deveni apt de zbor cu pasageri la bord. Acest lucru se va face în hangarul tehnic Qantas din Sydney.

Inițial, Qantas anunțase că flota sa formată din 12 avioane Airbus A380 va fi reținută la sol până în 2023, o mare parte din flotă fiind conservată în deșertul din California, la Victorville.

Oficialii Qantas au menționat că decizia rapidă de a reactiva avioanele A380 a fost luată după ce a crescut cererea pe rutele Sydney – Los Angeles și Sydney – Londra. Este o bucurie pentru cei ce doresc să zboare cu acest model de avion.

Însă trebuie să menționăm că nu toate avioanele A380 Qantas vor reveni în zbor, două dintre acestea fiind deja programate pentru retragerea din flotă. Acest lucru marchează începutul sfârșitului flotei de avioane A380 Qantas, din moment ce Airbus a renunțat la programul A380 și se pregătește să livreze ultimul super-jumbo.

Din păcate, tot mai multe companii aeriene au decis să renunțe la avioanele cu patru motoare, în contextul actual al pandemiei, dar și din cauza problemelor financiare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.