Proiectul „Sunt aerofob, dar mă tratez” a ajuns la final

0 510

Pentru echipa Airlines Travel, zborul înseamnă relaxare şi libertate, iar cerul înseamnă „acasă”. Căutăm să zburăm cât mai mult şi să ne bucurăm de fiecare experienţă în parte. Însă nu toţi sunt pasionaţi de zbor, de avioane şi nu toţi au această plăcerea de a călători în zbor. Am prieteni cu frică de avion şi de zbor, dar mulţi nici nu au încercat să-şi înfrunte fobiile.Însă am întâlnit şi oameni dornici de a scăpa de această teamă, care vor să zboare şi să nu mai fie aerofobi. Lansat la sfârșitul lunii august, programul-pilot de tratare a anxietății în timpul zborului „Sunt aerofob, dar mă tratez” a ajuns la final. Inițiativa acestui proiect a fost determinată de obiectivul declarat al Companiei Naționale Aeroporturi București de a oferi clienților servicii de cea mai bună calitate. Sesiunea finală a cursului a avut loc în data de 14 noiembrie 2015, cursanții, persoane cu anxietate de zbor, fiind pasageri reali ai unui zbor realizat cu o aeronavă TAROM. Aceștia au fost asistați încă de la efectuarea procedurilor de check-in, pe toată durata zborului și până la aterizare, de un psihoterapeut și personal de zbor cu experiență.

Cursurile s-au desfășurat pe parcursul a șase săptămâni, fiecare ședință având o durată de aproximativ 2-4 ore. Sub îndrumarea profesionistă a unei echipe complexe formate din psihoterapeuți specializați, piloți și însoțitori de bord, cursanții au fost ajutați să-și conștientizeze cauzele fobiei de zbor, să-și accepte problema și să găsească o motivație pentru schimbare.

Progresele au fost vizibile cu fiecare curs, procentajul de reușită a tratării acestei fobii fiind, conform predicției echipei de psihoterapeuți, unul ridicat: două treimi dintre cursanți au reușit nu doar să-și învingă teama, ci chiar să se bucure de cele 45 de minute ale zborului-test.

Marea finală a proiectul-pilot de tratare a anxietății în timpul zborului, organizat de Compania Națională Aeroporturi București, în parteneriat cu S.C. TAROM S.A. și PsyCons, a avut loc într-un cadru festiv, cursanții primind diplome de absolvire a cursului care au confirmat succesul acestui demers unic în România printr-un simplu, dar autentic mesaj: ”Am fost aerofob, dar m-am tratat”.

Îi felicităm pe cei ce au depăşit teama de zbor şi le urăm cât mai multe călătorii frumoase la bordul avionului. Cer senin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.