blank

Programul Beluga XL se extinde la 6 avioane (infografic)

0 2.236

Având în vedere că producția de aeronave Beluga XL continuă să avanseze conform planului, Airbus a decis să extindă programul la 6 avioane.

Inițial, programul Airbus Beluga XL cuprindea construirea a 5 aeronave de tip cargo pentru rețeaua internă de transport. Aeronavele Beluga XL vor înlocui actualele avioane Beluga.

Flota de avioane Beluga XL va contribui foarte mult la creșterea producției de avioane A330 și A350. Capacitatea de transport va crește cu 30%. Primele 2 aeronave Beluga XL, care au fost construite pe platforma A330-200F, sunt la Toulouse în faza de testare.

6 avioane Beluga XL

Primul Beluga XL a operat zborul inaugural în iulie 2018. Acum este folosit în procesul de testare și omologare. În februarie, aeronava a operat un zbor special, având la bord o pereche de aripi pentru A350XWB. Zborul a fost onorat pe ruta Bremen, Germania – Toulouse, Franţa.

Conform planului, primul Beluga XL va intra în serviciul operațional în 2019. Urmând ca până în 2023 să fie construite toate cele 6 avioane planificate. Treptat, noile Beluga XL vor înlocui actualele Beluga (A300-600ST).

BelugaXL-infographic

Însă Airbus nu a anunțat că va renunța total la actualele Beluga. Activitatea lor va fi reevaluată și probabil că vor fi folosite în continuare pe rețeaua internă de transport a componentelor pentru avioane.

Philippe Sabo, directorul Airbus Transport International, a menționat că nu este exclusă și varianta ca actualele Beluga să fie vândute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.