blank

Profit de trei ori mai mare în primul trimestru pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

0 566

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, o creştere de aproape 7% a veniturilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare, susţinute de creşterea de trafic pe aeroporturile companiei. Gestionarea eficientă a cheltuielilor a condus la înregistrarea, în primele trei luni, a unui profit brut de aproximativ 21,5 milioane lei, de 2,7 ori mai mare faţă de cel aferent primului trimestru din 2013.

În trimestrul I 2014, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri, atingând nivelul–record de 1.566.992 pasageri, cu 4,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014.

În plus, contrar trendului înregistrat pe majoritatea aeroporturilor europene importante, s-a înregistrat, pentru prima oară în ultimii ani, şi o creştere a numărului de mişcări aeronave (decolări şi aterizări) de aeronave. Astfel, în luna martie 2014, numărul mişcărilor de aeronave a fost de 7.643, cu aproximativ 1,8% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Aceste rezultate sunt efecte directe ale eforturilor întreprinse de CNAB de a atrage noi companii aeriene, de a extinde numărul de rute operate de la Bucureşti şi de a creşte frecvenţele de operare pe rutele existente.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numărul de mişcări de aeronave ridicându-se la 95.984.

Leave A Reply

Your email address will not be published.