Primul lot cu vaccinul Pfizer pentru COVID-19 a ajuns în Israel

0 605

Israelul a recepționat primul lot de vaccin Pfizer și se pregătește pentru vaccinarea în masă. Odată cu sosirea primului transport, se va testa logistica de expediere și depozitare a vaccinului.

Pe 9 decembrie 2020, un avion de marfă DHL a transportat aproximativ 4.000 de doze de vaccin COVID-19. Aeronava a decolat de pe aeroportul din Bruxelles și a aterizat pe aeroportul internațional Ben Gurion.

După primul zbor, care a avut rolul de a testa logistica, peste 10.000 de doze au fost transportate pe 10 decembrie 2020. Compania farmaceutică israeliană Teva va stoca dozele în condițiile recomandate de producător.

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu și ministrul sănătății Yuli Edelstein s-au aflat pe Aeroportul Ben Gurion pentru a primi transportul de vaccinuri.

Guvernul israelian speră să ademenească cetățenii pentru a se vaccina, oferind diverse stimulente. Persoana vaccinată ar putea fi scutită de carantină după o călătorie în străinătate sau după ce a avut un contact direct cu o persoanaă confirmată cu COVID-19.

Netanyahu a declarat că Israelul a ajuns la un acord cu Pfizer pentru a cumpăra 8 milioane de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului, suficient pentru a vaccina 4 milioane de persoane, potrivit Bloomberg.

Marea Britanie a fost prima țară care a autorizat vaccinul BioNTech / Pfizer pe 2 decembrie 2020. Pe 8 decembrie 2020, UK a început procesul de vaccinare în masă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.