Primul hotel spațial va fi lansat în anul 2025

0 82

Orbital Assembly Corporation, singura companie care lucrează la dezvoltarea unui parc de afaceri spațial, care ar urma să fie viabil și din punct de vedere al costurilor atașate, se pregătește să lanseze primul hotel spațial, care ar urma să poată găzdui până la 28 de persoane în anul 2025.În zilele noastre, călătoria în spațiu nu mai reprezintă un vis interzis. Richard Branson și-a îndeplinit visul de a vedea Pământul de la granița spațială în luna iulie a anului 2021, iar Jeff Bezos a repetat isprava la doar o săptămână distanță, în timp ce Elon Musk pregătește organizarea unor excursii pe Stația Spațială Internațională. Așa că nu este de mirare că navigația spațială este deja prezentă în foarte multe dintre formele de divertisment cotidiene.

Despre aventurile din cosmos s-au realizat numeroase filme de mare succes în ultimii ani, cum ar fi Interstellar, acolo unde Matthew McConaughey interpretează rolul unui astronaut care este dispus să facă sacrificiul suprem pentru a putea salva existența omenirii. Astfel, online sunt disponibile și jocuri de păcănele cu tematică spațială, cum ar fi Stars Invaders, acolo unde aventura se desfășoară în jurul unui bandit cu un singur braț care călătorește prin spațiu, iar simbolurile de joc sunt sub formă de planete, comete, extratereștrii și OZN-uri.

Orbital Assembly Corporation, singura companie care lucrează la dezvoltarea unui parc de afaceri spațial

primul hotel spatial
primul hotel spatial

În prezent, costurile de lansare în spațiu reprezintă principalul obstacol în calea turismului spațial, însă cei de la Oribital se așteaptă ca numărul turiștilor care vor trece pragul acestui hotel inedit să crească pe măsură ce călătoriile în spațiu vor deveni mai accesibile.

Până la lansarea din anul 2025, putem doar să ne imaginăm cum ar arăta o cameră într-un hotel spațial. Din imaginile publicate de Oribital reiese că, încăperile din cadrul proiectului pilot (Pioneer-class) includ paturi suprapuse, birouri, scaune și ferestre cu vedere la stele. Nu lipsesc nici ecranele inteligente de lângă fiecare pat, pe care oaspeții vor putea să le folosească pentru informare, comunicare și divertisment.

Această navă va dispune de un mediu hibrid, în sensul că turiștii vor putea experimenta atât niveluri variabile de gravitație de până la 0,57G. În termeni simpli, oaspeții vor simți o oarecare imponderabilitate, dar vor putea să bea dintr-un pahar sau să doarmă fără să fie legați de pat.

primul hotel spatial
primul hotel spatial

În ceea ce privește Stația Voyager, următorul hotel spațial pe care Oribital îl are în plan, standardele sunt ridicate la un alt nivel. Aceasta ar urma să fie prima stație spațială pregătită pentru cazare turistică, dar și pentru lucru.

Aici, cei 400 de oaspeți vor avea parte de camere mult mai spațioase și de ferestre mult mai mari, în timp ce mobilierul va fi unul obișnuit de hotel, nefiind însă lipsit de o notă ușor futuristă. Restaurantul pare să completeze și el experiența pe care o așteaptă orice oaspete într-o facilitate de lux și cu siguranță că la ora actuală există foarte multe persoane care se întreabă în ce vor consta diferențele cu ceea ce cunoastem deja. Astfel, Oribital, alături de un fost astronaut de la NASA, continuă studiile cu privire la impactul pe care îl are gravitația artificială asupra oamenilor, ceea ce cu siguranță va contribui la îmbunătățirea experienței viitorilor săi clienți.

Specialiștii spun că obiectivele îndrăznețe ale proiectului ar putea să nu fie atinse în doar cei 3 ani pe care compania i-a anunțat, dat fiind faptul că o astfel de facilitate nu a fost niciodată construită și apariția unor probleme neprevăzute este iminentă. Chiar și așa, această știre merită salutată cu un exercițiu prin care, să ne imaginăm cum ar fi ca peste 3 sau 4 ani să rezervăm o excursie în spațiu, urmând să ne cazăm într-un hotel din spațiu, situat la o mare depărtare de Pământ. O lună petrecută pe o astfel de stație, în care am și putea lucra de la distanță, ne-ar putea ajuta să ne schimbăm complet modul de gândire și felul în care percepem viața.

Leave A Reply

Your email address will not be published.