Primul autobuz electric și autonom circulă pe străzile din Malaga.

0 315

Primul autobuz electric și autonom circulă deja în Malaga. A început faza de testare pe ruta: docul Levante – centrul orașului și spre La Malagueta. Timp de o lună, de pe 20 martie, de marți până sâmbătă de la ora 10:00 la 14:00, cetățenii care doresc vor putea să-l testeze prin oraș, înregistrându-se în prealabil pe site-ul EMT.

În ciuda faptului că nu este necesar, vehiculul va avea întotdeauna un șofer la comandă pentru a-l controla în caz de urgențe, deoarece încă nu este permis legal pentru un automobil să nu aibă un șofer la volan. În plus, în unele momente, acesta va trebui să preia controlul, deoarece autonomia deplină totală nu a fost încă implementată.

Încă nu există o dată pentru intrarea sa în serviciul comercial.

Acest proiect a fost demarat acum patru ani, deși testele urmau să fie efectuate la mijlocul anului trecut, dar au fost întrerupte de Covid. Obiectivul este de a servi pasagerii de croazieră care ajung la terminal, astfel încât aceștia să poată accesa rapid orașul vechi, deși în acest moment nu există turiști.

Proiectul Automost R&D, așa cum se numește, este finanțat de CDTI și își propune să avanseze automatizarea transportului colectiv, cu un buget de nouă milioane într-un consorțiu format din șapte parteneri și de la diverse universități.

„Proiectul intră în faza finală cu acest test live pe străzile din Malaga”, a comentat Francisco de la Torre, primarul orașului Malaga, și a subliniat că, pentru prima dată, se aplică automatizarea unui autobuz de pasageri de dimensiuni standard.

Leave A Reply

Your email address will not be published.