Primul Airbus A380 ANA a fost asamblat la Toulouse (Foto)

Pe 30 august, Airbus a prezentat noul A380 ANA. Aeronava a ieșit de pe linia de asamblare de la Toulouse. A fost asamblată, a primit motoarele și se pregătește de primul zbor.

0 486

În timp ce unii operatori aerieni se gândesc serios să renunțe la aeronavele Airbus A380, All Nippon Airways (ANA) se pregătește să recepționeze primul super jumbo.Primul Airbus A380 ANA a fost asamblat, a primit motoarele și se pregătește de primul zbor. Aeronava a ieșit joi, 30 august, de pe linia de asamblare de la Toulouse. A fost mutată în afara halei, unde vor începe primele teste la sol și pregătirea pentru primul zbor, care va avea loc în curând.

Primul Airbus A380 ANA

Primul Airbus A380 ANA va zbura la Hamburg, unde va fi configurat conform cerințelor transportatorului aerian nipon. Aeronavele A380 ANA vor putea transporta până la 520 de pasageri. Cele 3 avioane A380 All Nippon Airways (ANA) au fost botezate astfel: albastru este numit ”Lani” (cer), cel verde este numit ”Kai” (ocean), iar portocaliul este numit ”Ka La” (apus de soare).

Cele 3 aeronave A380 ANA vor opera pe ruta Tokyo – Honolulu. Pentru a asigura călătoria perfectă, ANA a proiectat fiecare cabină pentru a satisface o serie de nevoi pentru pasagerii de toate vârstele. De exemplu, pe puntea superioară, ANA a introdus 8 scaune la First Class, 56 de locuri pentru Business Class și 73 de locuri Premium Economy. Primul A380 ANA va fi livrat în 2019, urmând ca imediat să intre pe zborurile spre HAWAII.

Până în prezent, Airbus a livrat peste 220 de aeronave A380 spre 14 clienți. Cea mai mare flotă de avioane Airbus A380 o are Emirates, cu 104 unități în serviciul operațional. iar 58 de unități așteaptă să fie livrate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.