Primul Airbus A340-300 Air Belgium, AOC și prima rută Bruxelles – Hong Kong

Săptămâna trecută, Air Belgium a anunțat că a primit AOC-ul de la Direction Générale Transport Aérien - DGTA. Asta îi dă dreptul să se pregătească de operare.

0 601

Air Belgium se pregătește de primul zbor. A primit AOC-ul (Air Operator’s Certificate) de la Direction Générale Transport Aérien – DGTA, ceea ce-i dă dreptul să facă următorul pas spre operarea primului zbor.

Air-Belgium

Primul Airbus A340-300 Air Belgium

Tot săptămâna trecută, Air Belgium a prezentat primul Airbus A340-300 (ex-Finnair) în culorile sale. Este vorba de aeronava înmatriculată OO-ABA. Are 10.9 ani și a fost livrată pe 2 martie. Avionul a zburat timp de 9 ani în flota transportatorului Finnair. Este configurată pentru a transporta 257 pasageri.

Al doilea Airbus A340-300, înmatriculat OO-ABB, a fost livrat pe 1 martie și așteată să fie vopsit în culorile Air Belgium. Pentru început, noul transportator belgian va avea 4 astfel de avioane, care au zburat pentru Finnair.

Prima rută Bruxelles – Hong Kong

Air Belgium va opera primele zboruri pe ruta Bruxelles – Hong Kong, începând cu mijlocul lunii aprilie. Vor fi 4 zboruri săptămânale.

Pentru început, Air Belgium se va focusa pe piața din China. Va opera zboruri lung-curier și va căuta să încheie colaborări cu diferiți transportatori aerieni pentru zboruri scurte și medii.

Pe viitor, Air Belgium are în plan să deschidă rute și spre America de Nord și America de Sud. Plus modernizarea flotei cu aeronave de tipul Airbus A330-900 și A350-900.

Leave A Reply

Your email address will not be published.