fbpx Primul Airbus A320 ”made in USA” a fost livrat către Spirit Airlines

Primul Airbus A320 ”made in USA” a fost livrat către Spirit Airlines

0 270
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Pe 28 august, Airbus a sărbătorit un prag important în dezvoltarea sa din Statele Unite. A livrat primul avion A320 ”made in USA”. Acesta este al 37-lea avion asamblat la fabrica Mobile, Alabama, USA, de la începerea producției în iulie 2015, dar celelalte unități au fost de tipul A321.

oficiali-A320-Spirit-Airlines

Airbus A320 ”made in USA”

Bob Lekites, Executive Vice President-Customers, Airbus Americas, a declarat: Airbus a atins un alt punct de referință prin livrarea primului Airbus A320 fabricat la Mobile. Fără îndoială, familia de aeronave A320 satisface nevoile clienților din America de Nord, dovada stând în cele 36 de avioane A321 livrate deja de la fabrica din Statele Unite. Suntem încântați să sărbătorim această etapă de referință cu un partener excelent – Spirit Airlines”.

Familia de avioane A320 este cea mai bine vândută, cuprinzând patru modele cu un singur culoar (A318, A319, A320, A321). În mod obișnuit, un Airbus A320 poate transporta în medie 150 de pasageri într-o configurație cu două clase.

Dar poate fi configurat și pentru transportarea a 180 pasageri într-o singură clasă, configurație folosită de companiile aeriene specializate în chartere și low-cost. Până în prezent, familia de aeronave A320 a înregistrat comenzi pentru peste 13200 de avioane. Peste 7 700 de aeronave au fost livrate către aproximativ 400 de clienți din întreaga lume.

Pentru a extinde producția, dar și pentru a facilita livrarea avioanelor A320, Airbus a construit o linie de asamblare la Mobile, Alabama, Statele Unite. Inaugurarea fabricii a avut loc în septembrie 2015. Airbus anticipează livrarea a patru aeronave/luna de la fabrica Mobile până la sfârșitul acestui an.

Proiectul Airbus a facilitat crearea a sute de noi locuri de muncă în regiune. Airbus menționează că 85% dintre angajații săi sunt din regiunea Mobile, aproape o treime fiind veterani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.