blankblank

Primele 4 avioane de tip ATR 72-600 pentru TAROM vor sosi în februarie 2020

0 3.804

Vineri seara, TAROM a anunțat că a fost semnat contractul de achiziție pentru cele 9 aeronave de tip ATR 72-600. Comanda a fost plasată în vara lui 2019 și a fost primită cu mare fast în rândul pasionaților de avioane și călătorii. Personal, am fost mai sceptic.

Conform anunțului, primele avioane ATR 72-600 vor ajunge în flota TAROM cel mai târziu în februarie 2020. Vor fi configurate într-o cabină cu 72 de locuri și vor fi operate pe rutele scurte și regionale. Vor înlocui actualele avioane ATR 42/72-500.

Pentru că vechea conducere TAROM nu a semnat contractul conform înțelegerii, avioanele nu au fost livrate la data anunțată inițial. De ce nu s-a semnat contractul? E greu de spus un motiv anume. Unii spun că s-ar fi dorit alt tip de avion. Ca în cadrul multor companii de stat, unele acțiuni rămân un mister.

Să sperăm că lucrurile vor intra pe un făgaș normal la TAROM și anunțurile de achiziție sau lansările de noi rute nu rămână doar la stadiul de ”voință”. Dar oare pentru a câta oară repetăm aceste cuvinte?

Și încă o veste, de data aceasta mai puțin bună pemntru TAROM. ”Tarom va închide cu pierderi de 190 de milioane de lei în acest an, dar va fi solicitat un ajutor de salvare de 47 milioane de euro și unul de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro.” Declarația a fost făcută de ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Leave A Reply

Your email address will not be published.