blankblank

Prăbușirea aeronavei Convair CV-340 ZS-BRV / Accident aviatic filmat din cabina de pasageri (Video)

Pe 10 iulie, un Convair CV-340 s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. Aeronava opera un zbor intern în Africa de Sud, pe ruta Pretoria-Wonderboom Airport (PRY/FAWB) - Sun City-Pilanesberg Airport (NTY/FAPN).

0 1.943

Pe 10 iulie, un pasager a filmat din cabină prăbușirea avionului în care se afla. Aeronava Convair CV-340, veche de 64 de ani, opera un zbor intern în Africa de Sud, pe ruta Pretoria-Wonderboom Airport (PRY/FAWB) – Sun City-Pilanesberg Airport (NTY/FAPN).

În urma accidentului, o persoană aflată la bord și-a pierdut viața, iar alte 18 persoane au fost rănite. Din păcate, a murit și o persoană aflată la sol.

Aeronava, cu indicativul ZS-BRV, a decolat de la Pretoria-Wonderboom. Martorii oculari au raportat flăcări la motorul nr.1. Piloții au încercat să se întoarcă la aeroport, dar din nefericire nu au mai reușit. În urma impactului cu solul, inginerul de zbor a suferit leziuni fatale, iar restul persoanelor au fost rănite. La bord se aflau 16 pasageri și 3 membri ai echipajului.

Prabusirea aeronavei Convair CV-340 ZS-BRV

Avionul Convair CV-340 (ZS-BRV) a fost donat de Rovos Air către Aviodrome. Urma să ajungă piesă de muzeu. După 64 de ani de zboruri, avionul urma să zboare spre Olanda. Era planificat să ajungă la Lelystad pe 23 iulie 2018. Propulsia era asigurată de 2 motoare Pratt & Whitney R-2800.

Leave A Reply

Your email address will not be published.