Portugalia a renunțat la toate regulile și restricțiile COVID-19

0 212

Călătorii din toate țările, indiferent dacă sunt cetățeni ai unei Uniunii Europene sau non-UE, nu mai sunt obligați să respecte regulile de intrare COVID atunci când călătoresc în Portugalia, deoarece aceasta din urmă a renunțat la toate restricțiile.

Vestea ridicării regulilor de intrare a fost anunțată de portalul oficial de călătorii al Portugaliei, Visit Portugal. De la 1 iulie 2022, pasagerii care intră pe teritoriul Portugaliei (inclusiv Azore și Madeira) nu mai sunt obligați să prezinte dovada efectuării unui test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 cu rezultat negativ sau să prezinte certificatul digital COVID-UE ori certificat de vaccinare sau de recuperare eliberat de țări terțe, acceptat sau recunoscut în Portugalia.

Masca rămâne obligatorie în mijloacele de transport

Deși toate regulile de intrare au fost eliminate, autoritățile portugheze menționează că unele reguli generale privind COVID-19 vor continua să rămână în vigoare. Potrivit Visit Portugal, cerința de a purta o mască va rămâne obligatorie în Portugalia continentală atunci când accesați transportul public, taxiurile și alte mijloace de transport. Mai mult, cerința de a purta măști rămâne, de asemenea, obligatorie pentru cei care intră în azilurile de bătrâni și în alte unități sanitare.

Madeira păstrează, de asemenea, reguli similare. Toate persoanele cu vârsta peste șase ani trebuie să poarte mască de protecție atunci când accesează transportul public, instituțiile sanitare și farmaciile, printre altele.

În afară de Portugalia, alte 24 de țări din Uniunea Europeană/Spațiul Economic European au renunțat la toate restricțiile de intrare pentru COVID-19.

Lista țărilor UE/SEE care și-au ridicat până acum regulile de intrare include Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania , Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Suedia și Elveția. Toți călătorii pot intra în țările menționate mai sus fără a fi necesar să prezinte dovada COVID.

Pe de altă parte, regulile de intrare COVID-19 se aplică pentru cei care călătoresc în Franța, Malta, Țările de Jos și Spania. Franța și Malta continuă să aibă reguli de intrare pentru toți călătorii, chiar și pentru cei din UE/SEE. În schimb, Țările de Jos și Spania mențin regulile de intrare în vigoare numai pentru călătorii din țări terțe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.