blank

Poliția federală braziliană a confiscat peste un milion de dolari de la bordul unui Boeing 777 Guineea Ecuatorială

Vinerea trecută, pe 14 septembrie 2018, poliția federală din Viracopos a confiscat peste 1 milion de dolari de la bordul unui avion Boeing 777-200 Guiné Equatorial.

0 1.889

Zilele trecute, pe 14 septembrie, frumoasa aeronavă Boeing 777-200 (P4-SKN) a atras toate privirile la Viracopos. Aceasta aparține guvernului din Guineea Ecuatorială și se mândrește cu un livery exclusivist. Însă, până la aterizarea la Viracopos, nimeni nu bănuia că la bord se află peste un milion de dolari, bani ce au fost confiscați de poliția braziliană.

Cu toate că vorbim de un avion guvernamental, care transporta la bord o delegație a țării africane Guineea Ecuatorială, zborul nu era unul diplomatic. Astfel, poliția federală din Viracopos a ales procedura standard de verificare a bagajelor.

Poliția federală braziliană a confiscat peste un milion de dolari

A descoperit peste un milion de dolari (bani cash), bijuterii și bunuri valorice. Conform legii, atâta timp cât nu a existat o declarație oficială cu privire la introducerea acestora în țară, poliția federală le-a confiscat. Cei prezenți în avion, printre care și fiul dictatorului țării Guineea Ecuatorială, au fost interogati cu privire la motivele transportării bunurilor și banilor în Brazilia.

Guineea Ecuatorială, o țară foarte săracă, este recunoscută pentru paradisul fiscal și spălare de bani. Există legături strânse între unii investitori brazilieni și guvernul din Guineea Ecuatorială. Aceștia sunt implicați în mai multe dosare de corupție.

Boeing 777-200 (P4-SKN) Guineea Ecuatorială

1-milion-euro-confiscati-brazilia

Autoritățile din Brazilia recunosc faptul că mai multe avioane au operat zboruri între Guineea Ecuatorială și destinațiile braziliene Guarulhos și Viracopos și nu exclud faptul că la bord au existat sume mari de bani, transfer de numerar din partea guvernului țării africane către o școală de samba prin contractori.

Potrivit raportului G1, atunci când agenții federali au încercat să analizeze conținutul valizelor, gardienii care se aflau în zbor au încercat să se opună, existând o confuzie. Secretarul federal al Ambasadei Guineea Ecuatorială a spus că fiul dictatorului a venit în Brazilia pentru un tratament medical. Iar suma de 1,4 milioane de dolari, care a fost găsită într-una dintre valize, va fi folosită într-o misiune oficială cu Singapore.

Se pare că delegația din Guineea Ecuatorială a avut nevoie de explicații solide privind suma transportată în Brazilia, fix în ajunul alegerilor naționale. Aeronava Boeing 777-200 (P4-SKN) a decolat spre Guineea Ecuatorială, duminică dimineața, în jurul orei 6:00.

Leave A Reply

Your email address will not be published.