Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Plaja Maya Bay din Thailanda se va redeschide pentru turiști

0 77

După patru ani de la închidere, Maya Bay, plaja renumită din filmul The Beach în care a jucat și Leonardo DiCaprio, se va redeschide vizitatorilor, începând cu 1 ianuarie 2022. Maya Bay este recunoscută și pentru plaja în trepte, apele limpezi tucoaz și nisipul alb.

Maya Bay face parte din Parcul Național Hat Noppharat – Mu Ko Phi Phi. Chiar și pentru Hollywood, locul este recunoscut ca fiind un paradis tropical. În 2018, înainte de a fi închisă publicului vizitator, Maya Bay atrăgea peste 6000 de oameni în fiecare zi.

Având doar 15 metri lățime și 250 de metri lungime, golful relativ mic a fost victima propriei sale popularități. Vizitatorii au lăsat în urmă tone de gunoaie, au distrus ecosistemul, iar ancorele bărcilor au distrus până la 50% din coralul Maya Bay, ceea ce e a dus și la închiderea golfului.

Inițial închiderea plajei era programată pentru patru luni, însă revitalizarea faunei și florei din regiune a durat mult mai mult. Totodată, autoritățile au implementat infrastructura necesară pentru a-l proteja.

Deschiderea May Bay vine la pachet cu noi reguli de intrare pentru vizitatori. În cei patru ani de pauză, locul a fost curățat de gunoaie, au fost plantați copaci și corali. Totodată, a fost construită o zonă de promenadă cu scopul de a limita daunele asupra nisipului și faunei. Bărcile nu vor mai avea voie să ancoreze în gold, turiștii putând ajunge în May Bay prin intermediul unui doc plutitor.

Autoritățile responsabile cu întreținerea May Bay au decis să limiteze numărul oamenilor, care pot vizita locul, la 3000 de vizitatori pe zi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.