blank

Pista 2 (08L-26R) a Aeroportului Henri Coandă București va fi deschisă pe 20 iunie 2018

Au fost finalizate lucrările la pista 2 (08L-26R) a Aeroportului Henri Coandă București. A fost făcută și recepția. Începând de mâine,13 iunie, urmează procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime.

0 798

Vin vești bune de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, București. Pista 2 (08L-26R), cea utilizată în proporție de 2/3, a fost reparată și urmează să fie redeschisă pe întreaga suprafață. După încheierea recepției, urmează o perioadă de verificări pentru a fi omologată și redată traficului aerian.

Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor și balizajului, verificarea din zbor a configurației pistei și a sistemelor de radionavigație, efectuarea unei inspecții din partea Autorității Aeronautice Civile Române. Pe perioada derulării lor, întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie.

Pista 2 (08L-26R) a Aeroportului Henri Coandă București

Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3500 m va permite operarea în condiții foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie – august) cât și în condițiile dificile din lunile de iarnă.

Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de EUROCONTROL și ROMATSA, este posibilă apariția unor mici întârzieri la aterizarea și decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf.

Leave A Reply

Your email address will not be published.