blank

Piața globală a turismului medical va atinge valoarea de 180 de miliarde de euro până în 2025

0 395

Un studiu recent a arătat că turismul medical la nivel mondial este de așteptat să crească până la o valoare de peste 180 de miliarde de euro până în 2025. Potrivit studiului, o astfel de creștere poate fi atinsă în următorii trei ani cu condiția ca piețele de asistență medicală în curs de dezvoltare să preia pacienți din țări mai dezvoltate și bogate.

Termenul de turism medical se referă la persoanele care călătoresc în străinătate pentru a obține tratament medical de specialitate. În trecut, se referea de obicei la persoane care călătoreau din țări mai puțin dezvoltate în țări foarte dezvoltate pentru a primi tratament care nu era disponibil la domiciliu.

Cu toate acestea, în ultimii ani, turismul medical se referă la persoanele din țările dezvoltate care călătoresc în țările în curs de dezvoltare pentru a primi tratamente medicale la prețuri mai mici.

Datele arată că cetățenii Regatului Unit și ai Statelor Unite ale Americii au ajuns în principal în țările în curs de dezvoltare pentru a primi tratamente medicale. Aceasta înseamnă că britanicii, precum și americanii, se îndreaptă către turismul de sănătate.

Potrivit Consultancy-me, piața turismului medical a fost evaluată la 105 miliarde de euro în 2019. Cu toate acestea, din cauza pandemiei de COVID-19 și a restricțiilor care au fost impuse în întreaga lume, valoarea sa a scăzut la 71 de miliarde de euro în 2020.

În 2021, piața turismului medical a fost evaluată la 82 de miliarde de euro, în timp ce anul acesta s-a prevăzut că va ajunge la valoarea de 97 de miliarde de euro.

În ceea ce privește 2023, 2024 și 2025, datele arată că valoarea pieței turismului medical va crește semnificativ. S-a estimat că în 2023 piața turismului medical va fi evaluată la 120 de miliarde de euro, peste 27 de milioane de oameni dorind să călătorească în străinătate pentru tratament medical.

În ceea ce privește 2024, se anticipează că piața turismului medical va fi evaluată la 148 de miliarde de euro, iar în 2025 este de așteptat să fie evaluată la 182 de miliarde de euro.

Aceeași sursă notează că, deși turismul de sănătate este adesea dominat de chirurgia estetică, acesta include tot mai mult și tratamente pentru diferite boli critice. Acesta a dezvăluit că anul trecut, tratamentele de neurologie, cardiovasculare și oncologice au reprezentat cea mai mare parte a turismului medical.

Chiar dacă numărul pacienților care au primit aceste tratamente a fost mai mic în comparație cu altele, aceștia au generat mai multe venituri datorită costurilor mai mari. În 2021, costul mediu pentru neurologie a fost de 13.559 EUR; pentru tratamentele cardiovasculare, a fost de 17.597 euro; iar pentru tratamentele oncologice a fost de 16.581 €.

Leave A Reply

Your email address will not be published.