blankblank

Peste 4000 de turiști și sași la Săptămâna Haferland

0 1.453

De la o ediție la alta, Săptămâna Haferland crește și atrage tot mai mulți turiști. Ediția de anul acesta a atras peste 4000 de turiști.

Săptămâna Haferland

Crit
Crit

Pe lângă turiști, sașii întorși acasă au participat, în perioada 10-15 august, la festivalul Săptămâna Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania. Programului variat de activități din Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri, Roadeș, Criț, Cloașterf și Meșendorf a atras un număr aproape dublu de participanți față de ediția precedentă.

Activitățile de timp liber, atelierele pentru copii și spectacolele în aer liber, dar și activitățile culturale au fost în centrul atenției. Nu putem ignora concertele din bisericile fortificate sau de Balul Tradițional Săsesc din satul Criț.

Cea mai populară zi din cadrul festivalului a fost ziua satului Criț, la care au participat peste 1500 turiști, dar și oficialități de rang înalt.

orchestra-crit-saptamana-haferland

Printre cei prezenți: Vasile Dincu (Viceprim-ministrul României, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice); Dr. Bernd Fabritius (Reprezentantul Comisiei de Cultură și Educație Externă din Bundestag); Werner Hans Lauk (Execlența Sa, Ambasadorul Germaniei în România); Peter Maffay (Președintele Fundației Tabaluga și unul dintre cei mai populari artiști din Germania, născut în România); Anca Pavel Nedea (Președintele Autorității Naționale pentru Turism); Emil Hurezeanu (Ambasadorul României în Germania).

„Sunt mândru că Săptămâna Haferland reușește să redea satelor săsești viața pe care o aveau odinioară. Le mulțumesc pe această cale atât personalităților prezente, cât și turiștilor care au venit în număr atât de mare și le promit că vom susține în continuare dezvoltarea acestei regiuni.”, a declarat Michael Schmidt, președintele Fundației Michael Schmidt și a grupului Automobile Bavaria.

Oana in cautare de suveniruri
Oana in cautare de suveniruri

Tot în ziua dedicată satului Criț, Fundația Michael Schmidt a marcat finalizarea a două proiecte importante: lansarea cărții „Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași” de Ruxandra Hurezean și o colecție de cartoline „Pe urmele sașilor”, proiect dezvoltat în parteneriat cu Curtea Veche Publishing.

Cartea „Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași”

Cartea „Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași” este o monografie a satului Criț, scrisă într-un stil aparte, de către unul din cei mai apreciați jurnaliști și scriitori români contemporani.

Colecția de cartoline „Pe urmele sașilor” cuprinde 45 de cărți poștale cu imagini din Sighişoara, Criţ, Mălâncrav, Rupea, Meşendorf, Cloaşterf, Saschiz, Roadeş, Buneşti și Viscri, realizate de Barna Nemethi.

Atât cartea, cât și colecția de cărți poștale vor putea fi găsite în librăriile din toată țara începând de săptămâna aceasta.

Fundația Michael Schmidt, împreună cu Fundația Tabaluga, susținute de Fundația Adept și Fundația Mihai Eminescu Trust, își propun să sprijine activ conservarea și restaurarea moștenirii culturale a sașilor, inclusiv promovarea turistică a acestei zone.

Leave A Reply

Your email address will not be published.