blank

Peste 3800 de zboruri SAS, anulate din cauza grevei piloților.

0 649

SAS, recunoscută și sub numele Scandinavian Airlines System, trece printr-o perioadă dificilă. Începând cu 26 aprilie 2019, piloții SAS au intrat în grevă, fiind afectate mii de zboruri.

Sindicatele piloților din Norvegia, Danemarca și Suedia solicită creșteri salariale cu 13% și negocierea unui nou contract colectiv de muncă. Piloții doresc și un program mult mai bine definit, cu stabilirea orelor de muncă.

Peste 3800 de zboruri SAS au fost anulate

Oficialii SAS au început negocierile cu sindicatele în speranța de a stopa greva și de a relua zborurile conform orarului. Greva piloților SAS a dus la anularea a peste 3800 de zboruri, afectând călătoriile a peste 340 000 de pasageri.

SAS a căutat soluții pentru pasageri și a rerutat peste 30% dintre aceștia pe zborurile operatorilor parteneri.

Dacă aveți zboruri cu SAS, ar fi bine să verificați situația zborurilor. Dacă ați fost afectați de anularea zborurilor SAS, solicitați despăgubiri cu valori de până la 600€.

SAS – Scandinavian Airlines System a fost transportatorul tradițional al Norvegiei, Suediei și Danemarcei. Norvegia a vândut partea sa de acțiuni, iar Suedia și Danemarca mai dețin 14,82%, respectiv 14,24% din acțiunile companiei aeriene. Restul acțiunilor sunt deținute de investitori suedezi (aproximativ 40%) și danezi (aproximativ 15%).

Leave A Reply

Your email address will not be published.