Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Peste 270.000 de pasageri repatriați de grupul Air France în ultima lună

0 307

În ultima lună operațiunile Air France în toată lumea s-au concentrat pe repatrierea cetățenilor diferitelor state și pe transportul de produse și echipamente medicale. Peste 270.000 de pasageri au fost transportați, inclusiv 150.000 de cetățeni francezi. 7 zboruri sunt operate săptămânal între China și Franța pentru a asigura transportul echipamentelor medicale necesare luptei împotriva COVID-19. 

150.000 de cetățeni francezi au reușit să se întoarcă acasă datorită companiilor aeriene Air France și Transavia

Începând cu 14 martie 2020, Air France și Transavia au operat peste 1.800 de zboruri de pe 132 de aeroporturi din 82 de țări, asigurând repatrierea a peste 270.000 de pasageri, inclusiv 150.000 de cetățeni francezi. Într-un context economic puternic deteriorat și într-un moment în care majoritatea aeronavelor au fost nevoite să decoleze din Paris fără pasageri, Air France și Transavia au creat tarife speciale fixe pentru repatrierea pasagerilor.

Operațiunile de repatriere se apropie de final în majoritatea regiunilor, cu excepția anumitor zone precum Africa de Nord, unde cererea rămâne în continuare mare, în ciuda a peste 200 de zboruri deja efectuate. Pentru a răspune acestei necesități, Air France va mai furniza câteva zboruri în decursul următoarelor săptămâni, sub rezerva obținerii autorizațiilor necesare.

Zboruri operate pentru a asigura continuitatea teritorială și transportul echipamentelor și bunurilor medicale esențiale pentru gestionarea crizei

Activitatea Air France este acum concentrată pe implementarea unui program de zbor minim, echivalent cu aproximativ 5% din capacitatea oferită în mod normal. Acest lucru este menit, pe de o parte, să păstreze continuitatea teritorială în marile orașe franceze și teritoriile de peste mări, iar pe de altă parte să mențină legătura cu marile metropole europene și mondiale, asigurând transportul de pasageri și marfă.

De asemenea, compania Air France este implicată activ în transporturile aeriene dintre China și Franța contribuind la aducerea de măști și echipamente medicale. 7 zboruri sunt operate săptămânal folosind avioane cargo Boeing 777 și aeronave Boeing 777 utilizate de obicei pentru transportul de pasageri. Materialele transportate sunt depozitate în magaziile și în cabinele aeronavelor.

Implementarea acestui plan de repatriere și de continuitate operațională a fost posibilă prin angajamentul comun al tuturor echipajelor Air France și Transavia, al personalului de la sol, al piloților și însoțitorilor de zbor, care sunt mândri să contribuie la efortul național.

Distanțare socială

În prezent, majoritatea zborurilor operate de Air France nu sunt operate la capacitate maximă, pentru a permite distanțarea socială. În cazurile în care distanțarea socială nu este posibilă, echipajele Air France distribuie la intrarea în aeronavă măști pentru pasagerii care nu au deja asupra lor.

În urma deciziilor autorităților locale, pentru cursele spre Canada, Los Angeles și New York, Air France informează că este obligatoriu ca pasagerii să poarte mască de protecție sau un element echivalent la plecarea din Paris. Aceste noi măsuri se aplică și în cazul pasagerilor care pleacă din aceste destinații, la efectuarea check-in-ului în aeroport și la îmbarcarea la bordul aeronavei, dacă distanța socială nu poate fi respectată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.