blankblank

Peste 17 000 de pasageri au fost afectați de greva piloților RYANAIR din Belgia!

0 288

Piloții Ryanair din Belgia au organizat o a doua grevă de weekend, care a dus la anularea a aproximativ 100 de zboruri, în perioada 29-30 iulie 2023, care au afectat 17.000 de pasageri ce aveau zboruri din și către Bruxelles Charleroi .

După o primă grevă, ce a avut loc în perioada 15 – 16 iulie 2023 (care a dus la aproape 120 de anulări de zboruri și a afectat aproape 20.000 de pasageri), sindicatele care reprezintă piloții din Belgia au mai făcut o grevă în zilele de sâmbătă, 29 iulie, și duminică, 30 iulie 2023.

Tot la apelul sindicatelor ACV Puls și CNE, care critică conducerea Ryanair că nu dorește să respecte contractul colectiv de muncă unde este prevăzut un anumit număr de zile de odihnă „în schimbul reducerilor de salarii de aproximativ 20% ce datează din timpul crizei COVID-19”. 

Această ultimă mișcare, care nu a implicat operațiuni pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, a dus la anularea a 96 de anulări de zboruri din / spre Charleroi, dintre care 50 sâmbătă și 46 duminică. Potrivit aeroportului din Charleroi, aproximativ 28% din traficul programat pentru aceste două zile a fost afectat de grevă.

Sindicatele piloților au anunțat că vor continua grevele și în august, septembrie sau octombrie, până când cerințele lor vor fi rezolvate. Piloții solicită revenirea la salariul de bază pre-pandemie și respectarea programului de odihnă. În prezent, salariile piloților sunt mai mici cu aproximativ 20%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.