blankblank

Peripețiile zborului AF116 operat de Air France pe ruta Paris – Shanghai via Irkutsk

Pe 10 noiembrie, pasagerii zborului AF116, de pe ruta Paris - Shanghai, au simțit gerul siberian. Aeronava Boeing 777-300ER (F-GSQC) Air France a fost nevoită să aterizeze la Irkutsk după ce piloții au raportat fum în cockpit.

3 1.737

Pe 10 noiembrie 2018, pasagerii zborului AF116 s-au îmbarcat cu gândul că vor ateriza în Shanghai pe 11 noiembrie, seara, după aproximativ 11 ore de zbor. Zborul era operat Air France pe ruta Paris – Shanghai. Însă ghinionul face ca cei 282 de pasageri și 16 membri ai echipajului să-și petreacă 3 zile la Irkutsk, simțind gerul siberian la -20 de grade pe timp de noapte. Cum s-a întâmplat?

Zborul AF116 (Paris – Shanghai) a fost operat cu aeronava Boeing 777-300ER (F-GSQC) Air France. Totul a decurs normal până deasupra Rusiei, când piloții au raportat fum în cabină, mai exact în zona de odihnă a echipajului, și au solicitat aterizare în regim de urgență. Astfel, avionul a fost adus la sol în deplină siguranță la Irkutsk, un oraș cu peste 500000 de locuitori de pe traseul Transsiberian.

Peripețiile zborului AF116

Evident că această deviere de la traseu nu a fost primită cu prea mult entuziasm de pasageri. Unii dintre ei au declarat pe rețelele sociale că totul a fost un haos, autoritățile locale le-au luat pașapoartele, iar accesul la bagaje a fost îngreunat.

Într-un final, pasagerii au fost asistați și au primit cazare la 2 hoteluri desemnate de autoritățile locale. În plus, o echipă Air France cu sediul la Moscova a fost trimisă la fața locului pentru a coordona situația.

Pentru că problema tehnică a necesitat timp îndelungat de remediere, Air France a decis să trimită aeronava Boeing 777-300ER (F-GSQB) cu misiunea de a preluat pasagerii din Irkutsk și să-i transporte spre destinația finală, Shanghai.

AF116-Air-France-Paris-Shanghai-Irkutsk-1

Ghinionul face ca și a doua aeronavă trimisă, care a aterizat la Irkutsk, să aibă o defecțiune tehnică din cauza gerului. Sistemul hidraulic a înghețat, făcând imposibil de operat zborul spre Shanghai.

Boeing 777-300ER (F-GZNE) (SkyTeam Livery)

Și astfel, Air France a trimis a 3-a aeronavă, de data aceasta cu noroc. A fost vorba de aeronava Boeing 777-300ER (F-GZNE) (SkyTeam Livery). Aceasta a aterizat în dimineața zilei pe 14 noiembrie, a preluat pasagerii și și-a continuat zborul spre Shanghai.

Într-un final, miercuri seara, pasagerii au ajuns la destinație. Probabil această peripeție nu va fi uitată prea curând de cei aproximativ 300 de oameni. Oficialii Air France regretă cele întâmplate și își cer scuze față de pasageri.

Departamentul comercial al companiei Air France a contactat clienții de pe acest zbor pentru a le propune măsuri comerciale adecvate. Evident că siguranța pasagerilor și a echipajului este pe primul loc pentru companiile aeriene.

Noi nu punem la îndoială modul în care Air France are grijă de flota sa, dar este o situație de analizat. Boeing 777-300ER este recunoscut ca fiind un avion sigur, fiabil, poate unul dintre cele mai frumoase dintre toate cele comerciale.

3 Comentarii
 1. Vizitatorul says

  Salut! Crezi ca ai putea oferi si informatii utile gen rute anulate sau rute noi? De povestiri amuzante incepi sa te cam plictisesti. Ms

  1. Sorin Rusi says

   Poti urmari rutele noi pe zona dedicata 🙂 https://airlinestravel.ro/event

   Din nefericire, sunt perioade din an cand astfel de vesti sunt tot mai putine :). Deja suntem in sezonul de iarna 2018–2019 si orarul a fost stabilit in mare parte.

 2. Dan says

  1)mama daca erau Romanii se jeleau ca la mort .
  2)daca era Tarom aoleu ce crize erau .
  3)si in Rusia? aoleu la comunistii ;))
  4)indiferent de Airbus sau Boeing tot fier este si se strica!
  5)ce vaitate erau ca nu ajung la munca si au dat bani si uite 2 avioane deci de KK deci cum facem ?
  Concluzia : o trageti voi .

Leave A Reply

Your email address will not be published.