blank

Chetă pentru cumpărarea unei piese de avion pe un zbor LOT Polish Airlines

Pe 12 noiembrie, pasagerii zborului LO92 (Beijing - Varșovia) au fost rugați să ”doneze” pentru a putea fi cumpărată o piesă la avionul Boeing 787 Dreamliner. Acesta a avut probleme cu o pompă hidraulică.

0 868

Pe 12 noiembrie, o situația neobișnuită a avut loc la bordul zborului LO92, de pe ruta Beijing – Varșovia. Mai exact, pasagerii au fost rugați de un reprezentant LOT să doneze bani pentru a fi cumpărată pompa hidraulică necesară pentru repararea aeronavei Boeing 787 Dreamliner.

Piloții au depistat probleme la pompa hidraulică în timpul unui control de rutină, care se face în mod frecvent înainte de zbor. Aeronava Boeing 787 Dreamliner (SP-LRH) trebuia să decoleze din Beijing spre Varșovia, doar că fără această piesă zborul nu putea fi operat.

Chetă pentru cumpărarea unei piese de avion

Pentru a grăbi lucrurile, un oficial LOT a luat decizia de a solicita pasagerilor să facă o chetă, fiind vorba de doar 320$. 4 pasageri au fost de acord să contribuie și astfel cei 249 de pasageri aflați la bord au putut călători spre capitala Poloniei. Chiar și așa, aeronava a decolat cu o întârziere de 10 ore.

La destinație, banii au fost returnați celor 4 pasageri generoși :). Totodată, oficialii LOT Polish Airlines și-au cerut scuze pentru această situație și le va oferi celor 4 un bonus în bilete de avion.

Conform celor declarate de oficialii LOT Polish Airlines, un angajat Boeing a solicitat plata numerar pentru a remedia problema aeronavei, iar reprezentantul LOT a luat decizia de a strânge fondurile cu ajutorul pasagerilor.

Adrian Kubicki, purtătorul de cuvânt LOT, a menționat că reprezentantul LOT a luat o decizie pripită, încălcând politica companiei. În mod normal, reprezentanții LOT au carduri și bani cash pentru astfel de situații.

Trecând peste absurdul situației, astfel de cazuri au fost înregistrate și la alte companii aeriene. Însă circumstanțele au fost cu totul altele. Spre exemplu, vă reamintim de cazul înregistrat pe 15 august 2012. Este vorba de un zbor operat pe ruta Paris – Beirut, care a fost deviat în Cipru pentru că la aeroportul din Beirut erau proteste violente.

Cu toate acestea, pentru alimentarea cu combustibil, avionul trebuia să aterizeze în Damas, Siria, care era în război la vremea respectivă. Tranzacțiile cu cardul nu erau garantate din cauza sancțiunilor internaționale. Echipajul de cabină a făcut cheta, solicitând bani pasagerilor, pentru a plăti combustibilul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.