Pe ultima sută de metri: Oficialii Thomas Cook UK poartă discuții pentru a salva grupul de la faliment

0 438

Oficialii Thomas Cook sunt în căutarea a 200 de milioane de lire, aproximativ 227 de milioane de EUR, pentru a evita falimentul grupului turistic. Încă se poartă negocieri între creditorii Thomas Cook și cel mai mare acționar al acesteia, conglomeratul chinez Fosun.

Zilele acestea, presa internațională a urmărit cu atenție ce se întâmplă în ograda celor de la Thomas Cook. Cel mai mare grup turistic britanic este la un pas de faliment. Are nevoie de 200 de milioane de lire pentru a evita falimentul.

Thomas Cook Group, la un pas de faliment

Dacă mâine Thomas Cook dă faliment, peste 600 000 de turiști din întreaga lume ar putea fi afectați, inclusiv 150 000 de britanici. Guvernul britanic ar putea pune în aplicare cel mai mare plan de repatriere de după al Doilea Război Mondial.

Operațiunea Matterhorn ar însemna repatrierea până la 150 000 de britanici pe durata a două săptămâni. Totodată, in urma falimentului grupului Thomas Cook, operațiunile grupului ar trebui stopate imediat. Peste 9000 de locuri de muncă directe vor fi afectate. Afectate vor fi și alte zeci de mii de locuri de muncă indirecte din industrii conexe.

Pentru unii turiști din Tunisia, problemele au apărut deja. Aceștia au raportat că au fost arestați în hotel și nu vor fi lăsați să plece până când Thomas Cook nu va plăti sume suplimentare.

Dacă Thomas Cook găsește finanțare suplimentară și se salvează de la faliment, va continua planul de restructurare pentru eficientizare. Iar în octombrie va fi finalizată și tranzacția de predare al controlului grupului către conglomeratul chinez Fosun.

Thomas Cook Group

Thomas Cook Group a fost fondat în 2007. Însă tour operatorul Thomas Cook a apărut în 1841, fiind unul dintre cei mai vechi tour operatori de turism din Europa și din Marea Britanie. Thomas Cook Group deține mai multe subsidiare, inclusiv companii aeriene.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla!

Leave A Reply

Your email address will not be published.