Pasajul Unirii din București se închide traficului rutier, timp de două luni, pentru consolidare

0 515

Circulația rutieră în Pasajul Unirii din București va fi oprită, începând de duminică, 19 iunie, timp de două luni, ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare și punere în siguranță a acestuia. Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 4. Traficul în zonă va fi reconfigurat, urmând ca șoferii, care până acum traversau zona prin pasajul subteran, să tranziteze Piața Unirii pe deasupra acestuia.

Pasajul se află în stare avansată de degradare. În prima etapă se vor desfășura lucrările necesare punerii în siguranță a obiectivului. Lucrările de punere în siguranță se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Mai exact, această construcție este încadrată în clasa stării tehnice IV – nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență, care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai. Potrivit celor mai recente date de trafic, tunelul este traversat zilnic de circa 60.000 de mașini, informează Hotnews.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.