Paris Air Show 2017: Wizz Air a comandat încă 10 aeronave Airbus A321ceo

Wizz Air Holdings Plc a anunţat astăzi o comandă suplimentară de 10 aeronave Airbus A321ceo, alimentate de motoarele IAE International Aero AG’s V2500 (“Acordul Airbus”).

0 953

Aceste aeronave se vor adăuga flotei Wizz Air în 2018 şi 2019 şi vor susţine planurile de dezvoltare semnificative ale Wizz Air, care răspund cererii în continuă creştere pentru călătorii aeriene din Europa Centrală şi de Est.Încă 10 avioane A321ceo pentru Wizz Air

În baza listei acuale de prețuri, valoarea noii comenzi pentru Airbus S.A.S. şi IAE International Aero Engines AG este de aproximativ 1,16 miliarde de dolari, deși Airbus a acordat reduceri semnificative pentru Wizz Air.

Compania va rămâne flexibilă în stabilirea celei mai favorabile metode de finanțare a aeronavelor din cadrul Acordului Airbus.

Wizz Air operează cu aeronave Airbus A321 din noiembrie 2015, iar în prezent foloseşte 19 aparate de zbor de acest tip ultra eficiente cu 230 de locuri, în timp ce alte 22 aeronave A321 se vor alătura flotei companiei până în 2019.

Wizz Air realizează economii de 10% din costul unitar cu modelul A321 în comparație cu modelul A320, ceea ce permite companiei aeriene să-și continue extinderea rețelei aflată în Europa și să continue să ofere cele mai mici prețuri pentru clienții săi.

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa

Wizz Air este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa și cu una dintre cele mai bune marje de profit. Noile aeronave vor fi adaugate la comanda fermă de 110 aparate de zbor de ultimă generaţie A321neo deja comandate şi care urmează a fi livrate începând din 2019.

Astfel, acestea vor face ca flota companiei să fie în 2024 mai mult decât dublă. Acest fapt va permite companiei să-şi menţină poziţia de cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est iar costurile de operare să devină cele mai bune din categorie.

Având în vedere costurile din lista oficială de preţuri din cadrul Acordului Airbus cu Compania, achiziția poate considerată o „tranzacție de clasa 1” conform regulilor de listare și, prin urmare, semnarea acordului cu Airbus poate fi condiționată de aprobarea acționariatului Wizz Air. Un alt anunț în acest sens va fi făcut în perioada următoare.

Flota curentă Wizz Air cuprinde 83 de avioane din familia A320 (64 A320 și 19 A321). Vârsta medie a aeronavelor, de 4,4 ani, face ca aceasta să fie una dintre cele mai tinere flote ale vreunei companii aeriene europene importante. Wizz Air are, de asemenea, o comandă la Airbus pentru 110 aeronave A321neo noi cu sisteme și motoare avansate cu termen de livrare începând din 2019.

Despre Airbus A321ceo

A321ceo este cel mai mare membru al familiei A320 și oferă cele mai bune costuri per pasager dintre aeronavele cu un singur culoar existente, inclusiv spaţiul pentru pasageri este comparabil cu cel ale unei aeronave widebody. Această aeronavă cu fuselaj lung are o lungime totală de 44,51 metri şi oferă spațiu suficient pentru a găzdui confortabil 185 de călători – sau până la 236 într-o aşezare de densitate mare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.