(P) Piețe de Crăciun 2016 – oferte și recomandări

0 1.155

Istoria Piețelor de Crăciun datează din 1294, odată cu organizarea ”December market” la Viena. Piața de Crăciun este o piață organizată pe stradă sau într-o zonă pietonală și este asociată cu sărbătoarea Crăciunului. Aceasta se organizează pe durata celor 4 săptămâni înainte de Nașterea Domnului.

De-a lungul timpului, Piețele de Crăciun au apărut și s-au dezvoltat în Germania, Austria, Tirolul de Sud, Italia de Nord și regiunile franceze de est (Alsacia, Lorena și Savoia). Printre primele Piețe de Crăciun atestate au fost și Bautzen (din 1384), Frankfurt (din 1393), Munchen (din 1310) și Augsburg (din 1498).

Cu timpul, aceast obicei a fost preluat de tot mai multe țări europene, iar Piețele de Crăciun au apărut și în Anglia, Croația, Polonia și Cehia. În țara noastră, printre cele mai cunoscute Piețe de Crăciun sunt la Sibiu, București și Cluj-Napoca.

În prezent, cele mai populare Piețe de Crăciun sunt organizate în Germania, la Augsburg, Dresda, Erfurt, Frankfurt, Nurnberg, Dortmund, Koln și Stuttgart.

Piețe de Crăciun 2016

Pentru 2016, noi vă recomandăm să vizitați câteva Piețe de Crăciun din Europa. Nu vor lipsi colindele, decorațiunile de Crăciun, bradul împodobit, vinul fiert și turta dulce. Să sperăm că și zăpada se va așterne peste căsuțele de poveste.

Piețe de Crăciun din Germania, plecare din IAȘI (6 zile) (click pentru detalii)

piata-craciun-nurenberg

Pentru cei din zona Moldovei, vă recomandăm această ofertă, care cuprinde vizitarea Piețelor de Crăciun din Munchen, Stuttgart și Nurnberg. Se va zbura cu avionul pe ruta IAȘI – Munchen, zboruri operate de TAROM.

Perioada călătoriei este curpinsă în intervalul 29 noiembrie – 4 decembrie. Vor fi 3 nopți de cazare la Munchen, o noapte de cazare la Nurnberg și o noapte de cazare la Stuttgart. Veți avea ocazia să vizitați unele dintre cele mai populare Piețe de Crăciun din Europa.

PIATA DE CRACIUN GERMANIA 6 ZILE AVION – IASI – de la 518 EURO

O ofertă asemănătoare este valabilă și pentru sibieni. Perioada călătoriei: 30 noiembrie – 5 decembrie. Zborurile pe ruta Sibiu – Munchen vor fi operate de TAROM.

PIATA DE CRACIUN GERMANIA 6 ZILE AVION – SIBIU – de la 490 EURO

Piața de Crăciun din Praga (click pentru detalii)

În ultimii ani, Praga a atras tot mai mulți turiști și a devenit o destinație de top din Europa. Piața de Crăciun din Praga a ajuns cunoscută pentru longevitatea ei. Este una dintre puținele Piețe de Crăciun din Europa care ține până după Anul Nou.

piata-craciun-praga
FOTO: kindertravelguide.com

Oferta cuprinde 4 zile în capitala Cehiei. Zborurile vor fi operate de TAROM cu ruta București – Praga, iar cazarea se va face la hotel de 3 stele. Perioada călătoriei va fi cuprinsă între 29 noiembrie și 2 decembrie.

În cadrul circuitului, veți avea ocazia să vizitați (opțional) și Kutna Hora, vechi oraș medieval din secolul XIII.

1 DECEMBRIE PIATA DE CRACIUN DE LA PRAGA 4 ZILE AVION – de la 230 EURO

Piața de Crăciun din Munchen (click pentru detalii)

Piața de Crăciun din Munchen se organizeaza anual în Marienplatz – Piața Primariei. Această piață de Crăciun este la fel de veche precum berariile pentru care Munchen-ul este renumit și este una dintre cele mai frumoase din Germania.

piata-craciun-munchen

În cadrul circuitului, veți avea posibilitatea să vizitați (opțional) castelele din Bavaria. Castelul Neuschwanstein este în fruntea listei, fiind unul dintre cele mai renumite atractii turistice din Bavaria și Germania.

Perioada călătoriei este 1-4 decembrie 2016. Zborurile vor fi operate de TAROM pe ruta București – Munchen, iar cazarea va fi asigurată la un hotel de 3 stele.

PIATA DE CRACIUN MUNCHEN 4 ZILE AVION – de la 304 EURO

Piața de Crăciun din Viena (click pentru detalii)

piata-craciun-viena

Din recomandările noastre nu poate lipsi Piața de Crăciun din Viena. Este un circuit cu autocarul, pe ruta București – Budapesta – Viena – Bratislava – Budapesta – București. Sunt programate 2 plecări, în zilele de 7 decembrie și 14 decembrie. Circuitul se va desfășura pe durata a 4 zile, iar cazările vor fi asigurate la hoteluri de 2 și 3 stele.

Se va putea face shopping în cadrul City Shopping Sud Vosendorf (SCS), un complex comercial aflat la 10 kilometri de centrul Vienei. Puteți servi un wurst tradițional și o cană cu vin fiert în Piața Primăriei, în cadrul Pieței de Crăciun.

PIATA DE CRACIUN VIENA 4 ZILE AUTOCAR – de la 147 EURO

Oferta Bavaria Tour cuprinde și alte oferte pentru Piețele de Crăciun. Sunt programate sejururi și în Madrid și Andalusia, Lisabona, Paris, Amsterdam etc.. Puteți opta pentru călătorii cu avionul sau autocarul.

Date de contact Bavaria Tour:

Adresă: Bdul. Mihail Kogalniceanu, Nr. 18, Sector 5 (de la statuia lui Mihail Kogalniceanu 50 metri mai jos, pe partea dreapta).
Telefon: 021 / 310.75.11
Fax: 021 / 311.55.46
Mobil:
0744.300.309
0774.077.665

Email:
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Bavaria-Tour

Leave A Reply

Your email address will not be published.