blank

(P) Hoteluri de 5 stele luxury, unice în lume!

Burj al-Arab, Marina Bay Sands, Wynn Las Vegas sau Four Seasons Resort Bora Bora?

1 2.599

În cei 5 ani de Airlines Travel, am avut plăcerea și bucuria să călătoresc în țară și peste hotare. Majoritatea deplasărilor au fost în Europa și am vizitat din Spania până în Antalya și din Italia până în Germania. Am stat la hosteluri, hoteluri de 3*, 4* și 5*, în diferite resorturi și vile.

Au fost cazuri când am fost dezamăgit de hoteluri de 5* și am fost plăcut surprins de hoteluri de 3* sau de hosteluri. Fiecare țară are propriul etalon de clasificare al unităților de cazare. Nu vom găsi calitatea serviciilor din Antalya în unitățile de cazare din Spania, cum nu vom găsi all inclusive-ul turcesc în destinațiile din Grecia.

În articolul de astăzi, vă vom povesti despre hoteluri de lux. Împreună cu am ales câteva hoteluri de 5 stele și cu mulți de plus.

Burj al-Arab – Dubai

Începem cu vestitul Burj al-Arab din Dubai. Nu l-am ales întâmplător. Acest hotel a fost omologat neoficial la 7 stele de la un jurnalist britanic, care a realizat o recenzie înainte de inaugurarea oficială. În realitate, Burj al-Arab are 5 Stele Deluxe.

burj-al-arab-dubai

Hotelul are o înălțime de 321 de metri, fiind cel mai înalt hotel din lume. Este amplasat pe o insulă artificială, la 280 m depărtare de plaja Jumeirah. Iese în evidență prin arhitectura unică, hotelul fiind proiectat de arhitectul britanic – Tom Wright. Forma construcției imită o ambarcațiune cu vele de origine arabă, numită „Dhow”.

Dar Burj al-Arab nu excelează doar din punct de vedere arhitectural, ci și prin opulența afișată la interior. Designerul Khuan Chew s-a ”jucat” cu stilurile occidentale și orientale și a rezultat unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume. Marmura și aurul de 22 de karate nu lipsesc din acest hotel extravagant.

Cea mai mică cameră are 170 de metri pătrați, în timp ce cel mai mare spațiu de cazare are 780 de metri pătrați. Este un apartament regal, iar accesul se face cu lift privat. În dormitor este un pat rotativ cu baldachin.

Însă Burj al-Arab se evidențiază și prin 2 restaurante vestite: Al Muntaha este la 200 de metri deasupra Golfului Persic și oferă priveliște panoramică asupra Dubaiului; Al Mahara este un restaurant construit într-un acvariu cu 990 000 litri de apă. Peretele bazinului este construit din sticlă acrilică de 18 cm.

Burj al-Arab merită un întreg articol, dar de data aceasta ne vom opri aici. Chiar dacă hotelul a fost inaugurat în 1999, rămâne în continuare unul dintre cele mai atractive din Dubai.

Marina Bay Sands – Singapore

Pe locul 2 este Marina Bay Sands din Singapore. Este un resort de lux, recunoscut prin arhitectura sa unică. Construcția a fost proiectată de Moshe Safdie, care s-a inspirat din cărțile de joc. Complexul este format din 3 turnuri principale, care adăpostesc 2500 de camere și apartamente, un imens cazinou, săli de conferințe și Muzeul ArtScience.

Marina-Bay-Sands-1

Cele 3 turnuri sunt conectate între ele printr-un acoperiș terasă, numit Sands SkyPark. Oferă priveliști panoramice peste golf. Totodată, aici veți întâlni cea mai lungă piscină din lume (146 metri), care este amplasată la 191 de metri deasupra solului. Nu lipsesc restaurantele și cluburile de noapte. Să nu uităm de cazinoului complexului, care are peste 1000 de mese de joc și 1400 de slot machine.

Pentru iubitorii de shopping, mall-ul The Shoppes din Marina Bay Sands are aproximativ 93 000 de metri pătrați și găzduiește peste 300 de magazine și buticuri.

Wynn Las Vegas

Din Singapore zburăm în Las Vegas, la Wynn Las Vegas. Acesta este un resort de lux și cazinou, amplasat pe Las Vegas Strip, Paradise, Nevada. Complexul a fost denumit după numele lui Steve Wynn, CEO Wynn Resorts.

Wynn-Las-Vegas-resort

Hotelul are 49 de etaje și dispune de 2 716 camere cu dimensiuni cuprinse între 59 de metri pătrați și 650 metri pătrați. Complexul include un cazinou de 10 300 de metri pătrați, un centru de conferințe și un complex comercial de 7100 metri pătrați.

Împreună cu Encore Las Vegas, complexul Wynn are un total de 4750 de camere, fiind pe locul 7 în topul celor mai mari hoteluri din lume.

Complexul Wynn Las Vegas a primit nota maximă de la majoritatea publicațiilor cu renume din lume. Iar restaurantul Wing Lei are O Stea Michelin.

Wynn-Las-Vegas-cazinou

Complexul hotelier format din Wynn Las Vegas și Encore Las Vegas oferă printre cele mai bune servicii premium din lume. Este recunoscut în lumea cinematografică, apărând în mai multe filme hollywoodiene (2012 și Paul Blart: Mall Cop 2).

Nu lipsesc magazinele, buticurile, restaurantele de top și zonele de relaxare. Resortul beneficiază de Wynn Golf, acesta fiind singurul teren de golf din Las Vegas Strip.

Și nu uitați! Ce se întâmplă în Las Vegas, rămâne în Las Vegas!

Four Seasons Resort Bora Bora

Și ajungem în Bora Bora. Aici vă recomandăm Four Seasons Resort Bora Bora, complexul de lux nr.1 în lume pentru luna de miere (conform TripAdvisor). Resortul este situat la Motu Tehotu, pe insula Bora Bora.

Four-Seasons-Resort-Bora-Bora-relaxare

Conform Condé Nast Traveler, Four Seasons Resort Bora Bora a fost desemnat resortul nr. 1 din Polinezia Franceză, distincție primită în 2012.

Four Seasons Resort Bora Bora este format din 100 de bungalouri deasupra apei și 7 vile pe malul mării. Resortul a fost proiectat de arhitecții Didier Lefort și Pierre-Jean Picart, iar inaugurarea a fost făcută în 2008. Complexul oferă un centru spa cu servicii complete; patru restaurante și activități nautice.

Resortul găzduiește Ruahatu Lagoon Sanctuary, casa pentru 100 de specii marine, printre care peștele papagal, peștele șopărlă, peștele flutur, pește inorog și multe altele.

Four Seasons Resort Bora Bora, un resort elegant, un hotel luxury și cu servicii premium pentru cei mai pretențioși.

Încheiem acest articol cu gândul la o vacanță într-unul dintre hotelurile prezentate mai sus! Profitați de oferta Paralela 45 Luxury și îndepliniți-vă visul!!

Sediu 1: Pipera, Soseaua Pipera-Tunari, nr.36
tel/fax: 0213453712
mobil: 0720499288

Sediu 2: Bucuresti, B-dul Basarabia,nr.69,bl.A16a,sc.A,parter
tel/fax: 0213404667
mobil: 0720499288

e-mail: [email protected] / [email protected]
web-site: www.paralela45luxury.ro

paralela-45-luxury
Leave A Reply

Your email address will not be published.