blank

(P) 5 orașe de vizitat în Croația

Pentru astăzi, Airlines Travel și Paralela 45 Luxury vă prezintă 5 orașe din Croația.

0 2.635

Croația este un stat al bunăstării democratice, unitar și indivizibil. Se află în nord-vestul Peninsulei Balcanice, pe țărmul Mării Adriatice. Este o țară cu o vastă moșternire culturală, iar orașele sale sunt presărate cu numeroase monumente antice și structuri cu o arhitectură aparte. Pe lângă acestea, Croația este recunoscută și pentru plajele sale.

Orașe din Croația

În mare parte, Adriatica oferă plaje stâncoase, cu pietriş, dar şi cu nisip. Unele plaje sunt dotate cu tobogane pentru copii, terenuri de volei, baruri şi restaurante la malul mării.

Turismul reprezintă o sursă importantă de venituri, Croația clasându-se pe locul 18 în clasamentul celor mai populare destinații turistice din lume. Produce până la 20% din PIB-ul țării. Croația reușește să atragă anual peste 10 milioane de turiști, dublu față de populația autohtonă declarată.

Până anul acesta, România era legată de Croația prin câteva zboruri charter, iar tarifele pachetelor turistice erau mai ridicate în comparație cu alte destinații de vacanță. Din mai 2017, Croația este mult mai accesibilă. Croatia Airlines leagă București de Zagreb prin 3 zboruri săptămânale, oferind astfel avantajul de a vizita această minunată țară în regim individual.

Există și pachete turistice cu zboruri charter incluse, care sunt oferite de Paralela 45 în parteneriat cu TAROM. Zborurile charter sunt pe ruta București – Split, facilitând accesul mai rapid spre stațiunile croate de la Marea Adriatică.

Totodată, Paralela 45 a dezvoltat un circuit cu autocarul pentru 2017 în Croația și Muntenegru, care cuprinde vizite prin orașele: Belgrad, Durmitor, Budva, Dubrovnik, Split, Trogir, Rabac, Opatija, Postojna, Ljiubljiana, Budapesta. Și acum să vă prezentăm cele 5 orașe din Croația cu ”lipici” la turiști!

Dubrovnik

Începem cu Dubrovnik, aceasta fiind considerată cea mai vizitată destinație din Croația. Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică. Este situată în sudul extrem al Croației, fiind în centrul cantonului Dubrovnik-Neretva.

Dubrovnik

Denumirea croată ”Dubrovnik” provine de la cuvântul dubrava, „dumbravă”. Printr-o neobișnuită etimologie populară, turcii au modificat acest nume în Dobro-Venedik, adică Veneția-Bună. Denumirea a început să fie folosită în paralel cu cea de Ragusa încă din secolul al XIV-lea. Schimbarea oficială a numelui din Ragusa în Dubrovnik a avut loc în timpul dominației austro-ungare.

Dubrovnik este un oraș vechi, cu o istorie bogată în evenimente plăcute și mai puțin plăcute. Puteți să vizitați centrul istoric, cetatea veche a Dubrovnik-ului, să vă plimbați pe străduțele înguste, să vă opriți la o tavernă și să vă bucurați de tradițiile culinare locale.

Split

Split este cel mai mare oraș de pe Coasta Dalmată, cu deschidere la Marea Adriatică. Split este recunoscut pentru Palatul lui Dioclețian și Catedrala cu faimosul turn cu clopot. În prezent, Split este locul unde trăiește arhiepiscopul.

Split

În ciuda existenței vechii cetăți antice Salona (astăzi Solin), situată la nord de Splitul de astăzi, construcția orașului a început prin palatul împăratului roman. Dioclețian, care a domnic între 284 și 305, a ordonat construcția sa în anul 300.

În secolul VII, imensa clădire a fost inaugurată, iar primii cetățeni ai așezării Split s-au instalat în spatele zidurilor. Chiar și astăzi, palatul constituie centrul orașului, fiind plin de magazine și piețe. Catedrala (mausoleu în timpul lui Dioclețian) se află chiar în centrul său.

Centrul vechi istoric și Palatul lui Dioclețian din Split au fost înscrise în anul 1979 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Split trăiește din turism, pescuit, vin. Este, de asemenea, un nod de trafic pentru Dalmația: în majoritatea insulelor din mijlocul Dalmației nu se poate ajunge fără a trece prin portul Split (de obicei se merge cu feriboturile Jadrolinija).

Trogir

Trogir este o faimoasă stațiune din regiunea Split-Dalmația. Este recunoscută pentru arhitectură medievală, pentru diferite obiective turistice cum ar fi Catedrala Sf. Laurentiu, Palatele Cipiko, statuia protectorului orașului – Ivan Orsini și multe altele. Denumit și „orașul-muzeu”, centrul istoric al orașului se regăsește pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO (din 1997).

Trogir

La fiecare pas, puteți să descoperiți un muzeu, o bibliotecă antică, monumente din piatră, ruine, dar și numeroase baruri și restaurante.

Opatija

Opatija este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi destinații turistice din Croația. Este o destinație mai elegantă și luxury comparativ cu celelalte orașe menționate mai sus. Este un oraș din vestul Croației, la sud-vest de Rijeka, pe coasta Adriaticii.

Opatija

Istoria modernă a orașului a început în 1844, când Iginio Scarpa, un comerciant bogat din Rijeka, a fondat Villa Angiolina. În 1872, Căile Ferate au venit la Matulji și astfel au deschis calea pentru dezvoltarea turismului în Opatija și Lovran.

În 1947, Opatija a fost dată Iugoslaviei. Cea mai mare parte a populației vorbitoare de limbă italiană, al cărei procent a crescut substanțial în ultimii ani, a emigrat în Italia. După destrămarea Iugoslaviei, care a început în 1991, orașul a devenit parte a Croației.

Și din categoria ”știați că”: Hotelul „Adriatic” a fost primul hotel construit în Opatija după epoca austro-ungară; iar „Casino Rosalia”, care a fost construit în Opatija, este primul cazinou din Europa de Est.

Rabac

Rabac este o stațiune balneară croată cu deschidere în Golful Kvarner, la sud-est de Labin, în Istria. Stațiunea s-a dezvoltat în jurul unui mic port pescăresc, ajungând astăzi la un veritabil oraș presărat cu numeroase vile, hoteluri și blocuri.

Rabac

Stațiunea Rabac este recunoscută pentru festivalul de muzică electronică, care atrage anual mii de împătimiți ai acestui gen muzical, dar și pentru carnavalul de vară.

Turiștii din Rabac se pot bucura de plajă, de plimările prin stațiune și împrejurimi, iar cei pasionați de pescuit pot opta pentru o astfel de activitate.

Unul dintre primii turişti din Rabac a fost cunoscutul explorator și geograf – Richard Francis Burton.

Noi am punctat 5 orașe din Croația, fără o ordine specială. Cu siguranță nu trebuie să ratați Zagreb (capitala Croației) sau Pula – o stațiune heliomarină și un important centru turistic.

Sediu 1: Pipera, Soseaua Pipera-Tunari, nr.36
tel/fax: 0213453712
mobil: 0720499288

Sediu 2: Bucuresti, B-dul Basarabia,nr.69,bl.A16a,sc.A,parter
tel/fax: 0213404667
mobil: 0720499288

e-mail: [email protected] / [email protected]
web-site: www.paralela45luxury.ro

logo-paralela-45-luxury

Leave A Reply

Your email address will not be published.