blank

Orchestra Royal Concertgebouw şi un mic concert live la bordul unei aeronave KLM (video)

0 606

Pe 21 iunie 2013, orchestra Royal Concertgebouw a pornit într-un turneu mondial pentru a sărbători cei 125 de ani de la înfiinţare. Turneul se va desfăşura pe 6 continente, iar prima destinaţie a fost São Paulo, Brazilia. KLM Royal Dutch Airlines este partenerul oficial şi va transporta orchestra şi instrumentele spre toate destinaţiile unde vor avea loc concertele.

Parteneriatul dintre KLM şi Royal Concertgebouw Orchestra a debutat cu un mini-concert pe zborul KL791, la o altitudine de 10 000 de metri. Un avion nu este o sală pentru spectacole, dar totul s-a desfăşurat conform planului, iar membrii orchestrei au reuşit, cu ceva eforturi, să sărbătorească World Music Day cu fragmente din Mozart şi Beethoven.


Printre cei care au cântat a fost şi Liviu Prunaru, violonist român născut în 1969 la Craiova. Liviu Prunaru este în prezent Konzertmeister în orchestra „Royal Concertgebouw” din Amsterdam și, în același timp, profesor de vioară la „Academia Menuhin” din Gstaad (Elveția). Cântă pe o vioară „Guarneri” din 1676, care a apaținut cândva violonistului Jan Kubelik.

Mini-spectacolul a avut loc înt-o aeronavă Boeing 777-300ER KLM echipată cu Wi-Fi, iar pasagerii au putut încărca materialele foto/video pe diferite reţele sociale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.