Air France şi KLM introduc Wi-Fi la bordul avioanelor (video)

1 721

Începând cu data de 29 mai 2013, Air France ṣi KLM au introdus un program pilot prin care oferă posibilitatea pasagerilor săi de a se conecta la internet în timpul zborului. Două aeronave Boeing 777-300 au fost dotate cu echipamente electronice Panasonic Avionics pentru a asigura conexiunea Wi-Fi pe durata curselor lungi.WiFi on board 2

Primul zbor care a asigurat serviciul wireless a fost operat de către KLM, pe 29 mai 2013, având destinaţia Panama, urmând ca de pe 30 mai să fie introduse ṣi alte rute, către: Bangkok, Sao Paolo, Osaka, Kuala Lumpur, Jakarta, Lima, Panama, Singapore, Manila, Quito. Tot pe 29 mai, Air France a efectuat un zbor pe ruta Paris – New York cu aeronavă ce a asigurat serviciul wireless la bord.

Odată ce aeronava va atinge altitudinea de 6.000 m, după ce își conectează tableta/Ipod-ul/telefonul/laptopul la rețeaua KLM, pasagerii vor avea acces la un portal special creat. Aceștia pot opta fie pentru un serviciu gratuit, prin care vor obține informații legate de destinații, vreme, site-ul KLM sau cumpărături la bordul avionului, fie pentru un serviciu plătit de Wi-Fi, valabil o oră sau întreaga durată a zborului. Acest program pilot va dura 9 luni, după care se va lua o decizie definitivă în această direcție. Pentru cei interesaţi, tariful porneşte de la 10.95 EUR/oră sau 19.95 EUR/întregul zbor.

Decizia de a introduce Wi-Fi la bordul avioanelor este sprijinită de rezultatele unui studiu realizat de IFE Services în legătură cu preferințele pasagerilor atunci când zboară cu o companie aeriană. Conform cercetării, 41% dintre ei au votat vizionarea filmelor în topul clasamentului, în timp ce lectura se situează pe a doua poziție cu 21% din voturi, iar 17% aleg să doarmă. S-a realizat și o clasificare a gadgeturilor pe care călătorii preferă să le ia la bord, smartphone-urile fiind cea mai populară alegere (82%). Sunt urmate apoi de laptopuri (38%) și de tablete (37%). Acest lucru presupune să deschidem telefoanele în timpul zborului, o acţiune interzisă până în prezent, dar autorităţile ar putea permite folosirea liberă a tabletelor şi a smartphone-urilor în avion.

Acest studiu arată de asemenea că, din 2011, numărul avioanelor echipate cu Wi-Fi a crescut cu 60% și că cei mai interesați de acest serviciu sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.