Opt milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Internațional Brandenburg – Berlin în primul an de la inaugurare

0 417

pe 31 octombrie 2021, la un an de la inaugurare, Aeroportul Berlin Brandenburg Willy Brandt a prezentat raportul de trafic aerian. Primul an de funcționare al BER a arătat că regiunea capitalei are un aeroport cu o infrastructură funcțională. Peste opt milioane de pasageri au folosit noul Terminal 1 în ciuda restricțiilor pandemiei. Un total de 74 de companii aeriene au decolat spre 160 de destinații din 53 de țări. Prin BER au trecut și în jur de 24.400 de tone de marfă.

Cel mai mare avion care a aterizat la Aeroportul Berlin Brandenburg a fost Antonov AN-124. Companiile cu cele mai multe zboruri din / spre BER sunt: easyJet, RYANAIR și Lufthansa. Destinațiile de top deservite cu zboruri directe din BER sunt: Palma de Mallorca, Antalya, Amsterdam, Istanbul și Zurich.

Primul an de funcționare a avut o singură conexiune pe distanță lungă, spre Doha cu Qatar Airways. Scoot, filiala Singapore Airlines, a reluat recent serviciile din regiunea Berlin Brandenburg direct către Singapore. United Airlines va începe, de asemenea, zboruri către New York și Washington din BER, în 2022. Compania aeriană letonă SmartLynx Airlines oferă în timpul iernii zboruri directe spre Dubai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.