OFICIAL: Australia își redeschide granițele pentru turiștii vaccinați, din 21 februarie!

0 520

Australia a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiștii internaționali complet vaccinați începând cu 21 februarie, pentru prima dată în aproape doi ani. „Condiția de intrare: să aveți schema completă de vaccinare COVID-19. Aceasta este regula COVID pe lângă viza necesară. Se așteaptă ca toată lumea să o respecte. Este foarte important să înțelegeți această cerință dacă doriți să intrați în Australia!” a anunțat premierul Australiei, Scott Morrison.

Țara, care a implementat unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume, a fost închisă călătorilor când pandemia a fost declarată în martie 2020, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului. În decembrie 2021, țara și-a amânat redeschiderea din cauza răspândirii variantei Omicron a COVID-19.

Avertismentul premierului vine la câteva săptămâni după controversa de la Australian Open cu jucătorul de tenis Novak Djokoviccare a fost expulzat din țară pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Cu toate acestea, călătorii care nu sunt vaccinați din motive medicale vor trebui să solicite în continuare scutiri de călătorie și vor trebui să se plaseze în carantină într-un hotel la sosire.

Australia și-a deschis progresiv granițele încă de anul trecut, cu coridoare pentru călătorii vaccinați din Noua Zeelandă și Singapore. „Aceste programe au avut un mare succes, fie că este vorba de programele pe care le-am avut cu Noua Zeelandă sau Singapore, apoi cu Japonia și Coreea de Sud, deschizându-se studenților internaționali și oamenilor de business care vin în Australia”, a spus el Scott.

În 2018-2019, turismul a generat peste 60 de miliarde de dolari pentru economia australiană. Totodată, turismul australian generează peste 660.000 de locuri de muncă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.