Novak Djokovic a părăsit Australia la bordul unui Boeing 777-300ER Emirates

1 1.155

Călătoria tristă de 11 zile a lui Novak Djokovic în Australia s-a încheiat. Numărul 1 mondial în tenis a plecat de la Aeroportul Melbourne Tullamarine, destinația Dubai, Emiratele Arabe Unite, la bordul unui Boeing 777 Emirates Airline (înregistrat A6-ECV).

Autoritățile din Australia i-au respins apelul la măsura suspendării vizei și l-au obligat să părăseasță țara cât mai repede. Totodată, Novak Djokovic a fost obligat să plătească și cheltuielile de judecată.

Povestea dramatică a călătoriei lui Novak Djokovic în Australia a început pe 4 ianuarie. Djokovic a intrat în Australia cu o „scutire medicală” pentru a participa la un nou turneu de tenis Australian Open. Însă autoritățile i-au refuzat viza și astfel jucătorul a fost forțat să petreacă trei zile într-o cameră pentru imigranți dintr-un hotel din Melbourne.

A urmat o serie de contestații și procese, sârbul Novak Djokovic sperând să rămână, să joace și să câștige al 10-lea titlu australian. Însă ministrul australian al imigrarilor, Alex Hawke, i-a anulat viza. Djokovic a fost descris ca un risc pentru „societate”. Autoritățile din Australia s-au temut de ample proteste ale anti-vacciniștilor. Astfel, instanța federală a admis că ministrul australian Alex Hawke a acționat în mod justificat.

Imediat după sentință, Novak Djokovic a fost nevoit să părăsească Australia cu aceeași companie cu care a călătorit la intrarea în țară. Cel mai probabil, sârbul își va continua călătoria di nDubai până în țara natală – Serbia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.