blank

[Oferta TAP Portugal] Lisabona de la 117 EURO (zboruri dus-întors)

Toamna se numără promoțiile. Marile companii aeriene europene au scos așii din mânecă și au început să anunțe prețuri peste prețuri. Am găsit la TAP Portugal tarife de la 117 EURO pentru Lisabona, de la 70 EURO/segment pentru Porto, de la 100 EURO/segment pentru Madeira.

0 871

Luna septembrie se anunță una foarte bogată în oferte la biletele de avion. Astăzi semnalăm un preț bun pentru Lisabona, care vine de la . Am găsit București – Lisabon și retur de la 117 EURO. Oferta se validează pentru călătorii în luna decembrie.

Lisabona de la 117 EURO

Bucuresti-Lisabona-TAP-Portugal

Lisabona este un muzeu în aer liber, care poate fi descoperit în orice anotimp. La începutul sec. XVII, monumentul cel mai significant era „Aqueduto das Águas Livres” (apeduct pentru aprovizionarea Lisabonei cu apă potabilă).

După cutremurul din 1755, în cadrul planului de reconstrucție, care a fost inițat de către primul-ministru Marquês de Pombal, a fost construită și piața comercială (Praça do Comércio). Mai târziu, în vecinătate, au mai fost construite Piața Restauradores și accensorul Santa Justa (proiectat la finele secolului XIX de către Mesnier du Ponsard).

La sfârșitul sec.XIX, urbanizarea a fost extinsă nu numai în zona de lângă râul Tejo, dar și la exterior (actualul bulevardul Libertății). În 1934 a fost construită Piața Marquês de Pombal. Urbanizarea de la finele sec.XX e marcată de o arhitectură aparte, cum ar fi Turnurile Amoreiras (1985, arhitect Tomás Taveira), Centrul Cultural Belém (inaugurat în 1991), Stația Oriente (1998, arhitect Santiago Calatrava), Turnul Vasco da Gama și Oceanarium (1998, arhitect Peter Chermayeff).

Inima orașului este „Baixa” sau „Orașul de Jos”, zonă unde se află Castelul São Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo. Alte monumente importante: Mănăstirea Jerónimos, Turnul Belém, etc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.