blank

[Oferta Blue Air] Bucureşti – Iaşi de la 320 lei

0 805

La începutul acestei luni, Blue Air a anunţat prima rută internă, pe care o va deschide începând din 25 octombrie 2015, Bucureşti – Iaşi. V-am prezentat orarul, iar tarifele au fost anunţate că vor porni de la 47.9 EURO/segment (TVA şi taxe incluse), tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg, 1 bagaj de cală în limita a 32 kg şi un snack pe timpul zborului. După cum putem observa, operatorul low-cost merge spre zona de full-service pentru pasageri.

facilitati-blue-air-bucuresti-iasi

Pe această rută, Blue Air este în competiţie directă cu TAROM, transportatorul naţional al României, care onorează această această rută cu 4 zboruri zilnice. În urmă cu puţin timp, TAROM a venit cu precizări cu privire la ruta Bucureşti – Iaşi, anunţând că păstrează frecvenţa de 4 zboruri şi în orarul de iarnă 2015 / 2016, dar a anunţat şi tarife ce pornesc de la 79 EURO pentru zboruri dus-intors, în clasa economică. Tarifele includ bagajul de cabina în limita a 10 kg, bagajul de cală (o piesă de până la 23 kg) şi o gustare ce conţine un sandwich şi o prajitură.

În decursul acestei zile, Cristian Dumitru, un cititor fidel AirlinesTravel, mi-a atras atenţia că ceva se întâmplă pe această rută, iar Blue Air tocmai a micşorat tarifele. Am intrat pe , am simulat şi informaţia se confirmă.

Bucuresti-Iasi-Blue-Air-90-lei

Bucuresti-Iasi-Blue-Air-130-lei

Blue Air a încărcat în sistem tarife ce pornesc de la 320 lei pe ruta Bucureşti – Iaşi, pentru zborurile dus-întors. Preţurile pe segmentul Bucureşti – Iaşi pornesc de la 130 lei, iar pe segmentul Iaşi – Bucureşti de la 90 de lei. După ce au fost adăugate taxele, inclusiv cea pentru plata biletelor, am ajuns la tariful de 317.98 lei (aproximativ 70 EURO).

tarif-final-bucuresti-iasi-blue-air

Putem spune că este un tarif foarte bun, în condiţiile în care Bucureşti – Iaşi – Bucureşti cu trenul costă aproximtiv 200 lei, iar distanţa pe segment este parcursă în 7 ore. Aşteptăm mişcarea TAROM!

Leave A Reply

Your email address will not be published.