blank

O erupţie vulcanică a perturbat traficul aerian din nordul Australiei (video)

0 640

Pe 30 mai 2014, vulcanul Sangeang Api (1949 metri), aflat la vest de Timor, a erupt şi a proiectat în atmosferă un nor gros de cenuşă, acesta ajungând până la 3000 de metri altitudine. Erupţia vulcanică a declanşat „alertă roşie” pentru traficul aerian dintre Indonezia și Australia de Nord.

Pe 31 mai, mai multe zboruri operate de Qantas Airways, Jetstar şi Virgin Australia au fost anulate din/spre aeroportul Darwin, în nordul extrem al continentului Australian. Şi zborurile Garuda Indonesia spre Bali au fost anulate din motive de siguranţă. Norul de particule vulcanice fine poate deteriora motoarele aeronavelor. În prezent, Qantas Airways, Jetstar şi Virgin Australia au reluat zborurile spre Darwin.

În prezent, norul de cenuşă se îndreaptă spre centrul Australiei şi oraşul Alice Springs. Este o chestiune de ore sau zile până când va fi afectat traficul aerian şi pe alte aeroporturi din Australia. Autorităţile australiene au avertizat inclusiv aeroportul din Brisbane, aflat în zona estică.

Conform declaraţiilor făcute de Warren Truss, prim-ministrul australian, o revenire la traficul aerian normal ar putea dura mai multe zile și va depinde de directia vântului.

(foto: ausbt.com.au)

Leave A Reply

Your email address will not be published.